HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Πύραυλοι από τη Συρία χτύπησαν το Κιλίς

Τουρκία: Πύραυλοι από τη Συρία χτύπησαν το Κιλίς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπληξαν σήμερα τη μεθοριακή πόλη Κιλίς της Τουρκίας και υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ανέφεραν πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι πύραυλοι αυτοί προέρχονταν από περιοχές της Συρίας οι οποίες ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Λίγο νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις του ΙΚ στη Συρία. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι NTV οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν βλήματα όλμων από την επαρχία Κιλίς εναντίον των τζιχαντιστών.

Ο βομβαρδισμός αυτός έγινε μία ημέρα αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση ανακατέλαβε την πόλη Αλ Ράι της βόρειας Συρίας, απ’ όπου οι άνδρες της είχαν εκδιωχθεί την περασμένη εβδομάδα από τους αντάρτες.

Το ΙΚ και το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στις 27 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Τον Φεβρουάριο, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στη Συρία, σε αντίποινα για πυρά προερχόμενα από την απέναντι πλευρά των συνόρων, όπως ανέφερε τότε το γενικό επιτελείο στρατού.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση