HomeΚΟΣΜΟΣΟ 15χρονος αδελφός του Αμπαούντ ετοιμάζει νέες επιθέσεις στην Ευρώπη για εκδίκηση

Ο 15χρονος αδελφός του Αμπαούντ ετοιμάζει νέες επιθέσεις στην Ευρώπη για εκδίκηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Βελγίου φέρεται να ετοιμάζει ο αδελφός του «εγκεφάλου» των φονικών «χτυπημάτων» στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Ο μόλις 15 ετών Γιουνές Αμπαούντ καταγράφηκε από την Interpol σε τηλεφωνική συνομιλία με την αδελφή του Γιασμίνα που ζει στο Βέλγιο, να αναφέρει ότι θα ταξιδέψει στην Ευρώπη.

«Θα φτάσω στις δέκα», ακούγεται να λέει στην Γιασμίνα στις 28 Φεβρουαρίου, εγκαταλείποντας τη Συρία όπου βρέθηκε για να εκπαιδευθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Paris Match η Interpol έχει στην κατοχή της υλικό που αποδεικνύει ότι οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως ο 15χρονος αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, καθώς περιγράφεται ως «τρομοκράτης», «δολοφόνος» και «πολεμιστής-τζιχαντιστής».

Ο Γιουνές που θεωρείται ο νεότερος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, σε ηλικία μόλις 13 ετών τον Ιανουάριο του 2014 ταξίδεψε μαζί με τον αδελφό του από το Βέλγιο στη Συρία, όπου ο μικρός άρχισε την εκπαίδευσή του.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, λοιπόν, που σκόρπισαν το θάνατο σε 130 ανθρώπους και έπειτα από το θάνατο του Αμπντελχαμίντ, ο Γιουνές λέγεται πως σχεδίασε την επιστροφή του στο Βέλγιο για να πάρει εκδίκηση για την απώλεια του αδελφού του.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που εκτιμούν πως ο Γιουνές βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και ετοιμάζει νέα «χτυπήματα».

Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε την εικόνα του σαν υλικό προπαγάνδας με τον νεαρό να φωτογραφίζεται χαμογελαστός και κρατώντας Καλάσνικοφ.

Οι εντολές της γαλλικής αντιτρομοκρατικής

Σύμφωνα με το Russia Today, η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει την εντολή να «σταματήσει και να συλλάβει άμεσα» τον Γιουνές, ενώ επισημαίνεται πως ο 15χρονος είναι πιθανό να έχει αλλάξει την εμφάνισή του και να ταξιδεύει με πλαστά έγγραφα και άλλο όνομα, παρότι το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει πως έχει εκδοθεί οποιαδήποτε οδηγία σχετικά με τον αδελφό του Αμπαούντ.

Εντούτοις, δημοσιεύματα που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους επισημαίνουν πως η αστυνομία ανησυχεί καθώς ο Γιουνές μπορεί να έχει ταξιδέψει «στην Τουρκία, το Μαρόκο ή την Ευρώπη» και παραδέχονται πως «αν επέστρεψε στην Ευρώπη και κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα, είναι δύσκολο για εμάς να τον βρούμε».

Υπενθυμίζεται πως οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται με τις βελγικές στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για τον εντοπισμό συνεργών των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση