HomeΣΠΟΡΑΕΚ – Πανιώνιος 2-0

ΑΕΚ – Πανιώνιος 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη και με δέκα παίκτες η ΑΕΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου και να πάρει μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ με 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Τόμας Πέκχαρτ που μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε δύο γκολ. Αποβλήθηκαν οι Κορδέρο και Μπακασέτας.

Η εικόνα του αγώνα
Χωρίς τον τιμωρημένο Αντρέ Σιμόες παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ για το ματς με τον Πανιώνιο. Ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε φανέλα βασικού στον Κορδέρο, ενώ προτίμησε να μη ρισκάρει ιδιαίτερα. Κάτι αντίστοιχο έπραξε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έστησε την ομάδα του με μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μόλις στο 9′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Μπουονανότε να αστοχεί από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Η Ένωση κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και έκλεισε τον Πανιώνιο στο μισό γήπεδο. Ωστόσο στο 23′ οι «κυανέρυθροι» έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ανσαριφάρντ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιόχανσον στάθηκε άτυχος, καθώς το σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όμως στην επανάληψη οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν με περισσότερη όρεξη. Αφού πολιόρκησαν για αρκετά λεπτά την περιοχή της ομάδας του Ουζουνίδη, στο 70ο λεπτό «χάλασε» η αριθμητική ισορροπία του αγώνα. Ο Κορδέρο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν με δέκα. Καλό παρά κακό όμως φάνηκε πως έκανε η αποβολή στην ΑΕΚ που δύο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Πέκχαρτ που μόλις είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Ο Μπαρμπόσα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο υψηλόσωμος επιθετικός της ΑΕΚ με κάτι σαν τακουνάκι, την έστειλε στα δίχτυα του Διούδη. Πριν προλάβουν οι παίκτες του Πανιωνίου να καταλάβουν τι συνέβη, ο Πέκχαρτ «χτύπησε» ξανά και τελείωσε εξαιρετικά μια αντεπίθεση για το 2-0. Κάπου εκεί το ματς «κλείδωσε», με το σκορ να παραμένει μέχρι τέλους.

 

MVP
Ποιος άλλος; Ο Τόμας Πέκχαρτ πέρασε ως αλλαγή από τον Γκουστάβο Πογέτ στο 68′ και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να σκοράρει δις.

Αδύναμος κρίκος
Είχε προβλήματα η άμυνα του Πανιωνίου. Αυτό φώναζε συνεχώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης και σίγουρα θα έχει πολλά να τους πει μετά το ματς.

Σχόλιο
Μετά από δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Και το κατάφερε κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, όπως είναι ο Πανιώνιος. Τη στιγμή που έμειναν με 10 οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί και άνοιξαν το σκορ, ενώ στην συνέχεια σε μια αντεπίθεση «κλείδωσαν» και τη νίκη. Η ομάδα του Ουζουνίδη στάθηκε σε γενικές γραμμές καλά στο ΟΑΚΑ, όμως δεν είχε τον Μπακασέτα σε καλή μέρα και αυτό την επηρέασε στο παιχνίδι της.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε (74′ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (68′ Αραβίδης), Βάργκας (67′ Βάργκας)

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος Β., Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (79′ Βιγιάλμπα), Σιώπης, Καθάριος (68′ Καραμάνος), Μπακασέτας, Μασούρας (75′ Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση