HomeΣΠΟΡΑστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-0

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα μέτριο ματς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» χωρίς πολλές ευκαιρίες αλλά με πολλά λάθη, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0. Ο Τελάντερ έσωσε το «τριφύλλι» στο φινάλε.

Η εικόνα του αγώνα
Το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τη μεσαία γραμμή. Ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και πίεζε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, τα σκληρά μαρκαρίσματα μετά το πρώτο 25λεπτο και οι συχνές αλλαγές του Χάβου στην επίθεση συνέθεσαν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν άλλαξαν πολλά. Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει τους «πράσινους» οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και ήταν άτολμοι επιθετικά παρά το γεγονός πως έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες στη δημιουργία από τον Ζέκα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα είχαμε και την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ιγκλέσιας δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση όμως ο Στιλ απέκρουσε τον «κεραυνό» του, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Η απάντηση του Στραματσόνι ήταν να περάσει στο παιχνίδι τους Λαγό και Εβανζελίστα, κάνοντας την ομάδα του πιο δραστήρια.

Στο 75′ ο Ιταλός τεχνικός άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, ο Παναθηναϊκός άνοιξε περισσότερο το παιχνίδι του και δικαιώθηκε, αφού δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του δύο λεπτά αργότερα. Οι Βιγιαφάνιες και Λέτο συνδυάστηκαν εξαιρετικά εκτός περιοχής, ο δεύτερος πάσαρε στον πρώτο με τακουνάκι, αλλά το πλασέ του τελευταίου χτύπησε στα πόδια του Μπαντή.

Η καλύτερη στιγμή στο ματς όμως ήρθε στο φινάλε. Ο Στιλ πραγματοποίησε τραγική έξοδο στη γραμμή του πλαγίου άουτ, η μπάλα πέρασε και ο Μάσα πλάσαρε προς την εστία, με τον Τελάντερ να αποσοβεί το γκολ στη γραμμή την τελευταία στιγμή! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Κιτόκο, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (78′ Ιωαννίδης), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόλιο (85′ Τσάβες), Φερνάντες (61′ Φούντας), Μάσα.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Νάνο, Τελάντερ, Μολέντο, Ζέκα, Λουντ, Εβανζελίστα (61′ Λαγός), Βιγιαφάνιες, Πέτριτς (61′ Λέτο), Κλωναρίδης (75′ Μπουμάλ).

MVP
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο… Τελάντερ. Ο Δανός ήταν ο σωτήρας του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, αφού οι πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα. Εκεί ήταν όμως ο Τελάντερ, ο οποίος διόρθωσε το τραγικό λάθος του Στιλ και ουσιαστικά χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας. Πολύ καλός και ο Μπαντής, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε όταν έπρεπε.

Αδύναμος κρίκος
Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο Αντρέα Στραματσόνι τον εμπιστεύθηκε δίνοντάς του φανέλα βασικού, ωστόσο δεν φάνηκε καθόλου αφού δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 75ο λεπτό από τον Μπουμάλ.

Σχόλιο
Μέτριο έως κακό το παιχνίδι στην Τρίπολη. Το 0-0 μοιάζει το πιο δίκαιο αποτέλεσμα αφού οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από μία πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, δεν κατάφεραν όμως να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πείσει με την εμφάνισή του ενόψει των πλέι οφ, ενώ από την πλευρά τους οι Αρκάδες έχασαν έδαφος στη μάχη για είσοδο σε αυτά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση