HomeΚΡΗΤΗΗ Lufthansa απογειώνει το ελληνικό καλοκαίρι – «Άνοιξη» για Κρήτη και Ιόνιο

Η Lufthansa απογειώνει το ελληνικό καλοκαίρι – «Άνοιξη» για Κρήτη και Ιόνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Lufthansa, η οποία για το φετινό καλοκαίρι, πέραν των υφιστάμενων καθημερινών δρομολογίων από/προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα έχει πτήσεις για Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μύκονο, Ηράκλειο, Κω, Ρόδο και Σαντορίνη.

Ο αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών για τη Μέση Ανατολή, Αφρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη του γερμανικού αερομεταφορέα, Ταμούρ Γκουντάρτσι-Πουρ, επισήμανε πως ο όμιλος Lufthansa έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον ελληνικό επιχειρηματικό και τουριστικό κλάδο ενισχύοντας τη θέση του στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρει το ethnos.gr

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, το πρώτο στέλεχος ελληνικής καταγωγής που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή του παραρτήματος του ομίλου στην Αθήνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι τιμή μου να διευθύνω τη δυναμική ομάδα της Αθήνας, η οποία προσφέρει στους επιβάτες μας στην Ελλάδα και την Κύπρο μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών».

«Ανοιξη» για Κρήτη και Ιόνιο

Σύμφωνα με τον κ. Τζεβελέκο, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa θα εκτελούν περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα από την Ελλάδα. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι πτήσεις της Lufthansa, της SWISS, της Austrian, της Brussels Airlines, της Eurowings και της Edelweiss, προσφέροντας έτσι στους τουρίστες απ’ όλη την Ευρώπη πολλές επιλογές για διακοπές σε ελληνικά νησιά. Σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση του Προσφυγικού στον ελληνικό τουρισμό και τις αεροπορικές κρατήσεις, ο κ. Τζεβελέκος απάντησε πως παρατηρείται μια τάση μείωσης των κρατήσεων στους tour operators για το ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο είπε «εκτιμούμε ότι στο σύνολο αυτή θα αντισταθμιστεί από τις κρατήσεις για την Κρήτη και το Ιόνιο, στο οποίο θα λέγαμε ότι βλέπουμε μια νέα «άνοιξη» του τουριστικού ρεύματος». Συνολικά, κατά την καλοκαιρινή σεζόν 2016, ο όμιλος Lufthansa θα πραγματοποιεί 23.140 πτήσεις την εβδομάδα προς 316 προορισμούς σε 101 χώρες. Σημαντικά για την αγορά της Ελλάδας είναι και τα δύο νέα δρομολόγια προς τον Παναμά και το Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια. Ο Παναμάς, εκτός από ανερχόμενο χρηματοοικονομικό κέντρο, αποτελεί κύριο προορισμό για τη ναυτιλία, η οποία είναι εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση