HomeΚΡΗΤΗΕκστρατεία διάδοσης για την αλληλεγγύη… σε αναμονή – Σημαντική πρωτοβουλία από τους Προσκόπους

Εκστρατεία διάδοσης για την αλληλεγγύη… σε αναμονή – Σημαντική πρωτοβουλία από τους Προσκόπους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και αφορά στην αλληλεγγύη σε… αναμονή.

Πρόκειται για μία κίνηση που έχουν προχωρήσει αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να αγοράζουν προϊόντα και να τα αφήνουν στα καταστήματα περιμένοντας να τα παραλάβει κάποιος που τα έχει ανάγκη.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε στις καφετέριες όλης της Ελλάδος υπό τον τίτλο «καφέ σε… αναμονή». Ωστόσο προχώρησε και σε άλλες επιχειρήσεις όπως κρεοπωλεία, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια κ.ά.

PROSKOPOI

Εκστρατεία διάδοσης

Σε μία εκστρατεία διάδοσης της παραπάνω κίνησης προχώρησε την περασμένη Παρασκευή το 4ο Προσκοπικό Δίκτυο Αεροπροσκόπων Ηρακλείου θέλοντας να ενημερώσουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες αλλά και τις ευάλωτες ομάδες για την αλληλεγγύη σε… αναμονή.

«Ενημερώσαμε αρχικά τις επιχειρήσεις για να ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία. Η ιδέα είναι ότι αγαπάμε στον συνάνθρωπο, υπάρχει αλληλεγγύη να βοηθήσουμε την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται. Το θετικό ήταν ότι αρκετές επιχειρήσεις στο Ηράκλειο ήξεραν την συγκεκριμένη κίνηση ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που βλέπουν θετικά την συμμετοχή τους σε αυτό», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, η αρχηγός του 4ου Προσκοπικού Δικτύου Αεροπροσκόπων Ηρακλείου, Ελένη Αλδάκου.

PROSKOPOI1

Την προσεχή βδομάδα θα ενημερωθούν και οι άστεγοι

«Αναμονή χωρίς ντροπή κάτι σε περιμένει, πήγαινε και ο συνάνθρωπός σου φροντίζει για εσένα! Μη διστάζεις να μπεις στο οποιοδήποτε μαγαζί «σε αναμονή» και να πάρεις αυτό που σου προσφέρει… Χαμογέλα!», αναφέρει το φυλλάδιό που έχουν φτιάξει οι πρόσκοποι Ηρακλείου για τις ευπαθείς ομάδες.

PROSKOPOI2

Μάλιστα, την προσεχή βδομάδα οι Πρόσκοποι θα επισκεφτούν το Κέντρο Αστέγων στην Αλικαρνασσό προκειμένου να ενημερώσουν όλους όσοι βρίσκονται εκεί.

PROSKOPOI3

Δείτε εδώ το φυλλάδιο των Προσκόπων για τις επιχειρήσεις

Δείτε εδώ το φυλλάδιο των Προσκόπων για τους πολίτες

Δείτε εδώ το φυλλάδιο των Προσκόπων για τις ευπαθείς ομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση