HomeΣΠΟΡΕυρωλίγκα τέλος φάσης των 16 : Game Over για Ολυμπιακό , ΠΑΟ Βερολίνο μέσω Βασκονίας.

Ευρωλίγκα τέλος φάσης των 16 : Game Over για Ολυμπιακό , ΠΑΟ Βερολίνο μέσω Βασκονίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

To διήμερο 7-8/4, διεξήχθη, η τελευταία αγωνιστική της φάσης των 16 της Ευρωλίγκα, όπου ξεκαθάρισαν τα πάντα στους 2 ομίλους και διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια της φάσης των 8 .

Με κάποιο τρόπο ,  οι προημιτελικοί είχαν διαμορφωθεί από το βράδυ της Πέμπτης και έτσι τα παιχνίδια της Παρασκευής , συμπεριλαμβανομένου , αυτού του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ , ήταν αδιάφορα.

Την Πέμπτη , σε ένα παιχνίδι , που έβαλε οριστικά τέλος , στις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση , η Μπαρτσελόνα , κέρδισε , στο Κάουνας την Ζαλγκίρις με 66-59 και πέρασε στην επόμενη φάση ως 3η του ομίλου της.

Oι Καταλανοί που έπρεπε να πάρουν το ματς αυτό για να προκριθούν, βρέθηκαν πίσω στο πρώτο ημίχρονο αλλά τελικά, κατάφεραν, να πάρουν έστω και δύσκολα την νίκη.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, οι Ρίμπας με 14 πόντους και Ντόρσει με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ , ενώ για την Ζαλγκίρις , που αν και αδιάφορη , έπαιξε αξιοπρεπέστατα , ξεχώρισε ο Γιανκούνας με 11 πόντους , 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Η Μπαρτσελόνα κοιτάζει πλέον την επόμενη φάση , όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Λοκομοτίβ Κούμπαν , μια ομάδα που έχει βρεθεί σε υψηλότερα στάνταρ απόδοσης από αυτήν φέτος , αλλά η Μπαρτσελόνα έχει το ειδικό βάρος για να διεκδικήσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ επί ίσοις όροις.

Σε ένα αδιάφορο και για τις 2 ομάδες , η Τσεντεβίτα , πήρε άλλη μια σπουδαία εντός έδρας νίκη μετά την Φενερμπακτσέ , αυτήν την φορά επί του Ερυθρού Αστέρα, με 83-62 και έκλεισε με θετικό τρόπο την φετινή της περιπέτεια στη διοργάνωση.

Οι Κροάτες πήραν προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους αντιπάλους τους , που είχαν μάλλον το μυαλό τους στα προημιτελικά , φτάνοντας άνετα στην νίκη. Για την Τσεντεβίτα , ξεχώρισε ο Πούλεν με 22 πόντους  και ο Μπίλαν με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ για τον Ερυθρό Αστέρα κορυφαίος ήταν ο Στίματς με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Οι Σέρβοι , έχουν μια πολύ δύσκολη αποστολή , στην προσπάθειά τους για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ , καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μειονέκτημα έδρας και είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Στην Γερμανία , η Μπάμπεργκ , πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη γοήτρου , απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα ,  με 89-69 . H ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, η οποία περίμενε νίκη της Χίμκι για να χει ελπίδες πρόκρισης , κάτι που δεν έγινε , ήταν συνολικά καλύτερη από τους Βάσκους και έφτασε εύκολα στην νίκη.

Για τους Γερμανούς που αποχαιρέτησαν την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι,  κορυφαίοι ήταν ο Τάις με 21 πόντους και ο Μίλερ με 19 πόντους  και 6 ριμπάουντ ενώ για την Λαμποράλ  ο Μπλάζιτς με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Μπουρούσης με 11 πόντους .

Η Λαμποράλ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα έδρας  και παρότι έχει εκπληκτική απόδοση φέτος ,κάτι που απέδειξε με την πρόκριση της ως δεύτερη , σε ένα εξαιρετικά δύσκολο όμιλο , σίγουρα δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα με τόσο σπουδαία φανέλα και παίκτες.

Στην Μαδρίτη , η Ρεάλ , πήρε την νίκη , που χρειαζόταν για να μην έχανε από χθες , τον τίτλο της , επικρατώντας με 83-70 της Χίμκι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η Βασίλισσα , αντιμετώπισε το παιχνίδι με την σοβαρότητα που του άρμοζε και έφτασε στην νίκη εύκολα , απέναντι στους Ρώσους που αν και είχαν το ίδιο κίνητρο , απλά ήταν κατώτεροι των περιστάσεων .

Για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο , κορυφαίοι ήταν ο Ρέγες με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ και  ο Κάρολ με 23 πόντους , ενώ για τους Ρώσους ο Ράις με 24 πόντους και 4 ασίστ. Η Ρεάλ στα προημιτελικά , θα αντιμετωπίσει  την Φενερμπακτσέ , με μειονέκτημα έδρας , ξεκινάει  την φάση ως αουτσάιντερ αλλά δεν μπορεί κάποιος να την ξεγράψει από τώρα.

Στο τελευταίο από τα παιχνίδια της Πέμπτης , η Εφές κέρδισε τον Παναθηναϊκό , στην Πόλη, με 91-86 , αφήνοντας τον στην τρίτη θέση του ομίλου του . Οι Πράσινοι ξεκίνησαν εκπληκτικά το ματς , με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα , προηγήθηκαν ακόμα και με διψήφια διαφορά , αλλά το μπλακ-άουτ τους στοίχισε την νίκη .

Για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς , που πέτυχε νίκη γοήτρου , καθώς είχε αποκλειστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, κορυφαίοι ήταν οι Σάριτς με 17 πόντους , 7 ριμπάουντ και σημαντική συνεισφορά στην ανατροπή του σκορ και Ερτέλ με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεχώρισε ο Καλάθης με 14 πόντους , 10 ασίστ και 8 ριμπάουντ  , ο Γκιστ με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Γιάνκοβιτς με 10 πόντους και 100% ευστοχία στις προσπάθειες που επιχείρησε .

Ο Παναθηναϊκός , στην προσπάθεια του για επιστροφή στο φάιναλ φορ μετά από 4 χρόνια , πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα. Σίγουρα το μειονέκτημα έδρας και η φόρμα των Βάσκων φέτος , δυσκολεύουν το έργο του Εξάστερου , αλλά το πάθος για διάκριση και η τελευταία χρονιά του Διαμαντίδη δίνουν έξτρα κίνητρο στην προσπάθεια του ΠΑΟ για πρόκριση.

Την Παρασκευή , η Λοκομοτίβ Κούμπαν , που ήξερε από την Πέμπτη ότι θα είναι δεύτερη στον όμιλο της , παρουσιάστηκε χαλαρή και έχασε στην Τουρκία από την Νταρουσάφακα με 87-86.

Οι Τούρκοι που πέτυχαν σπουδαίες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές  , κέρδισαν σε ένα παιχνίδι θρίλερ , με κορυφαίους τους Χαραγκόντι με 16 πόντους και Γουίλμπεκιν με 11 πόντους και 6 ασίστ , ενώ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεχώρισε ο Σίγκλετον με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ντιλέινι με 11 πόντους και 4 ασίστ.

Η Λοκομοτίβ , που αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα με πλεονέκτημα έδρας , σίγουρα θεωρείται το φαβορί της σειράς , με βάση και τις εμφανίσεις της φέτος , αλλά επειδή είναι άπειρη σε τέτοιο επίπεδο , οφείλει να είναι προσηλωμένη στον στόχο της για να προκριθεί έναντι σε μια τόσο σπουδαία αντίπαλο.

Σε ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι ,στην Ισπανία , η Μάλαγα κέρδισε 71-67 την Φενερμπακτσέ και έκλεισε με νίκη την παρουσία της στην διοργάνωση.

Οι Ισπανοί είχαν κίνητρο να πάρουν το παιχνίδι για να ευχαριστήσουν το κοινό τους , σε αντίθεση με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που ήταν αδιάφορη . Για την Μάλαγα , κορυφαίος ήταν ο Κούλει με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ για την Φενέρ , ο Άντιτς με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η Φενερμπακτσέ θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης με πλεονέκτημα έδρας , σίγουρα είναι σε καλύτερη κατάσταση και η έδρα της , της δίνει ισχύ , αλλά δεν ξεχνά ότι πέρυσι αποκλείστηκε στο φάιναλ φορ από τους Ισπανούς και για αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους υποτιμήσει .

Στο ΣΕΦ , τέλος , ο , από χθες , αποκλεισμένος Ολυμπιακός , έδωσε το τελευταίο , για φέτος παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα , στο οποίο ηττήθηκε με 96-99 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες , καθώς και οι 2 ομάδες αν και ήταν ουσιαστικά αδιάφορες , πάλεψαν ως το τέλος.

Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν ο Σπανούλης με 17 πόντους και 7 ασίστ και ο Λοτζέσκι που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του με 18 πόντους . Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κορυφαίοι ήταν για άλλη μια φορά οι Ντε Κολό με 20 πόντους και 4 ασίστ και Τεόντοσιτς με 13 πόντους  και 8 ασίστ . Η ΤΣΣΚΑ έχει να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα με πλεονέκτημα έδρας , σε ένα ζευγάρι που είναι το απόλυτο φαβορί και οφείλει να προκριθεί στο φάιναλ φορ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας , Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός , Λοκομοτίβ Κούμπαν-Μπαρτσελόνα και Φενερμπακτσέ-Ρεάλ , τα ζευγάρια των προημιτελικών λοιπόν και έτσι , από την επόμενη βδομάδα περιμένουμε απίστευτο θέαμα και συγκινήσεις , καθώς με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ , δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στα υπόλοιπα παιχνίδια και όλα είναι πιθανά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση