HomeΚΡΗΤΗΗ Fraport απέκτησε τον αποκλειστικό έλεγχο των αεροδρομίων-Ανάμεσα τους το “Ι.Δασκαλογιάννης”

Η Fraport απέκτησε τον αποκλειστικό έλεγχο των αεροδρομίων-Ανάμεσα τους το “Ι.Δασκαλογιάννης”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εταιρεία Fraport απέκτησε τον αποκλειστικό έλεγχο των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου των περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου, και των περιφερειακών αεροδρομίων Αιγαίου στην εταιρεία Fraport.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε, αναφέρεται:

«H Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ’ αριθ. 626/2016 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από τη FRAPORT AG του αποκλειστικού ελέγχου των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ομάδας Α (1. Θεσσαλονίκης, 2. Κέρκυρας, 3. Ζακύνθου, 4. Κεφαλονιάς, 5. Ακτίου, 6. Καβάλας και 7. Χανίων) και της Ομάδας Β (1. Ρόδου, 2. Κω, 3. Σαντορίνης, 4. Μυκόνου, 5. Μυτιλήνης, 6. Σκιάθου και 7. Σάμου) μέσω της παραχώρησης ύστερα από δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ για τη χρηματοδότηση, αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων των Ομάδων Α και Β, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Η ΕΑ επικέντρωσε την ουσιαστική της αξιολόγηση στις αγορές:

– Συμμετοχής σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων,

– Παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών, η οποία περιλαμβάνει τις υπο-αγορές αερολιμενικών υποδομών, επίγειας εξυπηρέτησης, λοιπών σχετικών εμπορικών δραστηριοτήτων και

  • Παροχής υπηρεσιών λογισμικού/ΙΤ για αεροδρόμια, ως κάθετη αγορά (προγενέστερου σταδίου) αναφορικά με την αγορά διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών.
Διαφήμιση
Διαφήμιση