HomeΣΠΟΡΠροημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Ελαφρύ προβάδισμα για Σίτι , η Σταχτοπούτα κέρδισε την Βασίλισσα.

Προημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Ελαφρύ προβάδισμα για Σίτι , η Σταχτοπούτα κέρδισε την Βασίλισσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Τετάρτη 6/4 , συνεχίστηκαν οι αγώνες για τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις . Στο Παρκ Ντε Πρενς , η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Σίτι , σε μια αναμέτρηση όπου οι Γάλλοι είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα στα προγνωστικά . Στην Γερμανία , η πρωτάρα σε τέτοια φάση του Τσάμπιονς Λιγκ , Βόλφσμπουργκ , αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης , που λόγω ονόματος και ψυχολογίας από την νίκη στο κλάσικο ήταν το μεγάλο φαβορί.

Η ομάδα του Ζιντάν όμως , ήταν φαβορί μόνο στην θεωρία , καθώς στην πράξη , η Βόλφσμπουργκ έκανε την μεγάλη έκπληξη , κερδίζοντας με 2-0 , με γκολ των Ροντρίγκεζ στο 18 με πέναλτι και Άρνολντ στο 25 , αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την ρεβάνς του Μπερναμπέου. Η Ρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι χάνοντας ευκαιρίες, όμως το πέναλτι που έκανε με άτσαλο τάκλιν , ο Κασεμίρο στον Σίρλε , έδωσε την ευκαιρία στους Λύκους να προηγηθούν νωρίς. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Ρεάλ , οι Γερμανοί πέτυχαν πολύ γρήγορα , μέσα σε 8 λεπτά , και δεύτερο γκολ , ισχυροποιώντας έτσι το προβάδισμα τους.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και οι 2 ομάδες είχαν ευκαιρίες  , με τα πράγματα να γίνονται πιο δύσκολα για την Ρεάλ , με τον τραυματισμό του Μπενζεμά στο 41 και την αντικατάστασή του από τον Χεσέ. Στο δεύτερο ημίχρονο , η Ρεάλ ανέβασε ρυθμούς , έχασε πολλές ευκαιρίες , όμως δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Βόλφσμπουργκ. Από την άλλη οι Λύκοι , παρότι κυρίως αμυνόταν , είχαν κάποιες ευκαιρίες , αλλά το σκορ παρέμεινε 2-0 ως το τέλος.

Το 2-0 είναι ένα σκορ , που δίνει πολλές ελπίδες στην Βόλφσμπουργκ , ενόψει της ρεβάνς. Όμως έχει να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί αυτό το σκορ, απέναντι σε μια ομάδα με απίστευτο ταλέντο και σε ένα γήπεδο που από μόνο του μπορεί να γίνει παράγοντας ανατροπής της κατάστασης .  Η Ρεάλ από την άλλη , οφείλει να πάρει την πρόκριση σε αυτό το ζευγάρι και έχει την ποιότητα να το κάνει , αρκεί μην την καταβάλει το άγχος στο Μπερναμπέου και δεχτεί κάποιο καταδικαστικό εκτός έδρας γκολ . Μένει να δούμε λοιπόν αν η Σταχτοπούτα Βόλφσμπουργκ τα καταφέρει ή η άμαξα γίνει κολοκύθα στην ρεβάνς της Ισπανίας.

Στο παιχνίδι της Γαλλίας , Παρί και Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 , αποτέλεσμα που μάλλον , βολεύει , τους Πολίτες που πέτυχαν 2 υπερπολύτιμα , εκτός έδρας γκολ. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ιμπραίμοβιτς στο 41ο λεπτό και Ραμπιό στο 59ο λεπτό , ενώ για τους Άγγλους , οι Ντε Μπρόινε στο 38ο και  Φερναντίνιο στο 72ο λεπτό . Η Σίτι ξεκίνησε καλύτερα το ματς και πίεσε αρκετά , απέναντι σε μια Παρί που επηρεάστηκε , από την κάρτα του Νταβίντ Λουίς στο πρώτο μόλις λεπτό που θα του στοιχίσει την συμμετοχή στην ρεβάνς. Η Παρί κέρδισε , στην συνέχεια πέναλτι στο 14ο λεπτό , σε ανατροπή του Νταβίντ Λουίς από τον Σανιά , το  οποίο δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Ιμπραίμοβιτς καθώς απέκρουσε ο Χαρτ. Στη συνέχεια και οι 2 ομάδες είχαν ευκαιρίες και σκόραραν σε διάστημα 3 λεπτών πρώτα η Σίτυ και στην συνέχεια η Παρί , για να διαμορφωθεί το 1-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο , με κίτρινη για την Παρί που σήμαινε απουσία από την ρεβάνς , με δράστη αυτήν την φορά τον Ματουιντί . Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι πίεσαν και έφτασαν στο γκολ στο 59ο λεπτό και στη συνέχεια είχαν την περιοχή αλλά παρόλα αυτά δέχτηκαν την ισοφάριση 13 λεπτά αργότερα από λάθος του Τιάγκο Σίλβα. Με το σκορ στο 2-2 , η Σίτι , απέκτησε περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς , η Παρί δεν έβρισκε χώρους και έτσι δεν είχαμε κάποιο άλλο γκολ στην αναμέτρηση.

Ενόψει της ρεβάνς , η Παρί έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες των 2 σπουδαίων παικτών της που τιμωρήθηκαν σήμερα , καθώς και το γεγονός ότι ουσιαστικά πρέπει να παίξει φουλ επίθεση γιατί χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία με πολλά γκολ για να προκριθεί . Η ομάδα του Πελεγκρίνι , από την άλλη , κρατάει την αντίδρασή της μετά το 2-1 , και θέλει στην έδρα της να μην δεχτεί κάποιο γρήγορο γκολ που θα της βάλει δύσκολα για την συνέχεια.

Η δράση στα ευρωπαικά γήπεδα συνεχίζεται αύριο Πέμπτη με τους 4 πολύ σπουδαίους προημιτελικούς του Europa League , με σημαντικότερη αναμέτρηση αυτή της Ντόρτμουντ με την Λίβερπουλ , στην επιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ στο σπίτι του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση