HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάουντερ: Δεν μπορεί να συμφωνηθεί νέο κούρεμα

Κάουντερ: Δεν μπορεί να συμφωνηθεί νέο κούρεμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία εναλλακτική ως προς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα δεν βλέπει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ.

«Το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στην παροχή περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στο δημοσιογραφικό δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Φόλκερ Κάουντερ τόνισε: «Για την κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) είναι σαφές: δεν επιτρέπεται να συμφωνηθεί ένα περαιτέρω κούρεμα του χρέους».

Την πάγια γερμανική θέση όσον αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους εξέφρασε εκ νέου χθες στο Βερολίνο και η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Κριστίν Λαγκάρντ και τους επικεφαλής άλλων τεσσάρων διεθνών οικονομικών οργανισμών.

Όπως σχολιάζει η Rheinische Post, Μέρκελ και Λαγκάρντ έχουν σαφέστατα διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα. Παρά ταύτα η επικεφαλής του Ταμείου δεν παρέλειψε να επαινέσει χθες την καγκελάριο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «ιδιαίτερα ανθρωπιστική προσέγγιση» της Γερμανίας θα καταγραφεί στην ιστορία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση