HomeCity Guide«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΕΙΑΔΑ» Το καλοκαίρι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΡΗΤΗΣ

«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΕΙΑΔΑ» Το καλοκαίρι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΡΗΤΗΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2016 θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΕΙΑΔΑ».

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται να δοθεί στις 20 Ιουλίου, στα Νωπήγεια.

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρελαύνουν μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Η παράσταση.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του. Κατεβαίνει λοιπόν στον Άδη κι εκεί προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ως τα επόμενα Διονύσια, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του.

Εκείνοι δέχονται με τον όρο να μην χρησιμοποιήσει στην παράστασή του αυτή ούτε μια βωμολοχία, ούτε ένα φαλλικό σύμβολο, ούτε ένα χυδαίο αστείο.

Ο Αριστοφάνης αρνείται κάτι τέτοιο πεισματικά φέρνοντας διάφορα ξεκαρδιστικά παραδείγματα από τα έργα του και αντιπροτείνει στους θεούς του κάτω κόσμου να κάνει μια παράσταση για τους κατοίκους του Άδη κι αν οι εκείνοι πειστούν και τον κρίνουν άξιο, τότε να κερδίσει την πολυπόθητη εβδομάδα του.

Οι Θεοί δέχονται και το πανηγύρι αρχίζει. Δημιουργείται ένα θέατρο εν θεάτρω με μια επιτομή από όλες τις υπέροχες στιγμές των έργων του, μια Αριστοφανειάδα!

Έργα και ημέρες του μεγάλου κωμικού συγγραφέα παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο που ανακατεύει με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:

Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα).

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Γάκης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, κ.α.

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ3277347022158235656

Διαφήμιση
Διαφήμιση