HomeΣΠΟΡΠροημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Ζόρια για τα φαβορί , όλα ανοιχτά στις ρεβάνς.

Προημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Ζόρια για τα φαβορί , όλα ανοιχτά στις ρεβάνς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

   Του Ευθύμη Φασουλάκη

Σήμερα Τρίτη 5/4 , άρχισαν οι προημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ , με δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις .  Πρόκειται για τα παιχνίδια Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν – Μπενφίκα . Δύο παιχνίδια , με ξεκάθαρα φαβορί , (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν) , αλλά και πολύ υπολογίσιμους αντιπάλους που μπορούσαν εύκολα να κάνουν την ζημιά.

Αρχικά στο Ισπανικό εμφύλιο , μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης , είχαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και όχι εύκολη επικράτηση των Καταλανών όπως αναμενόταν. Στο πρώτο ημίχρονο , η Μπαρτσελόνα , μάλλον ήταν επηρεασμένη από το κλάσικο του Σαββάτου και δεν απείλησε ιδιαίτερα και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ , από γκολ του Τόρες στο 25 . Στη συνέχεια , ακολούθησε η στιγμή που άλλαξε τον ρου του αγώνα , η αποβολή του Τόρες στο 35 για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπουσκέτς. Από το σημείο αυτό και μετά , η Μπαρτσελόνα πίεσε αλλά το ημίχρονο έληξε 0-1 . Στο δεύτερο ημίχρονο , το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες επηρέαζε όλο και περισσότερο την ομάδα του Σιμεόνε , η οποία τελικά , δέχτηκε την ισοφάριση από τον Σουάρες στο 63. Ο Ουρουγουανός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 74 και ανέτρεψε το σκορ , κάνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ , παρότι υπήρχαν ευκαιρίες κυρίως από την Μπαρτσελόνα.

Το 2-1 είναι ένα ύπουλο σκορ για τους πρωταθλητές Ευρώπης , καθώς έχουν δεχτεί γκολ στην έδρα τους και θα πάνε για ρεβάνς σε μια καυτή έδρα απέναντι σε μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα , η οποία θα ποντάρει στους οπαδούς της και στο να μην επηρεαστεί πολύ από την απουσία του Τόρες , για να πάρει την πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας , η Μπάγερν κέρδισε την Μπενφίκα με 1-0 με γκολ του Βιδάλ στο 2ο μόλις λεπτό . Οι Βαυαροί ξεκίνησαν πολύ δυναμικά τον αγώνα και πήραν νωρίς κεφάλι με το γκολ του Χιλιανού μέσου. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο , η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα , κυριάρχησε και έχασε και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμα της , όμως δεν την άφησε να το κάνει η πολύ σωστά αμυντικά στημένη Μπενφίκα . Οι Λουζιτανοί ουσιαστικά , απείλησαν πρώτη φορά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Γκαιτάν , όμως το σκορ έμεινε στο 1-0.Στο δεύτερο ημίχρονο και οι 2 ομάδες είχαν σπουδαίες ευκαιρίες , η Μπάγερν με τον εβαντόφσκι Λκαι η Μπενφίκα με τους Μήτρογλου και Ζονάς , όμως το σκορ δεν άλλαξε ούτε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι Βαυαροί κρατούν την νίκη με καθαρό σκορ, έχουν το μικρότερο δυνατό προβάδισμα , και πάνε στην ρεβάνς του Ντα Λουζ , με αυτοπεποίθηση ως το φαβορί προκειμένου να πάρουν την πρόκριση. Η Μπενφίκα από την άλλη , κρατάει την καλή της εμφάνιση , καθώς και το γεγονός ότι αποκόμισε ένα σκορ με το οποίο έχει ελπίδες πρόκρισης. Σημαντική απώλεια για την Μπενφίκα ενόψει του επαναληπτικού της Πορτογαλίας είναι η απουσία του Ζονάς λόγω καρτών , καθώς είναι ο πρώτος της σκόρερ ( αλλά και πρώτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη) και έτσι το βάρος της επίθεσης θα πέσει στον Κώστα Μήτρογλου.

Αύριο συνεχίζονται οι προημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ , με τις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σίτυ-Παρί Σεν Ζερμέν , όπου έχουμε μια σύγκρουση ομάδων με αμύθητα μπάτζετ και πολύ καλούς παίκτες και Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ Μαδρίτης ,  μια αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί την Βασίλισσα που θα είναι κ ψυχολογικά ανεβασμένη από την σπουδαία της νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα .

Διαφήμιση
Διαφήμιση