HomeΣΠΟΡΜπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ατλέτικο προηγήθηκε στο Καμπ Νου αλλά η αποβολή του σκόρερ της Φερνάντο Τόρες αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας…ανατροπής. Με δύο γκολ του Σουάρες η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Προφανώς ήταν προβληματισμένοι από την τακτική τους προσέγγιση. Οχι ότι η Μπαρτσελόνα δεν ήταν κυρίαρχος του ματς, γίνονταν όμως φανερές οι αμυντικές αρρυθμίες της όταν η Ατλέτικο έπαιρνε την μπάλα. Οτι και αν σκέφτηκαν οι δυο τους όμως, μάλλον δεν έπιασε καθώς 10 λεπτά αργότερα ο Κόκε βρήκε με έξοχη ασίστ τον Τόρες ο οποίος έκανε το 0-1.

Το γκολ αυτό «ψήλωσε» τους «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι άρχισαν να βαρούν στο ψαχνό για να ψαρώσουν τους αντιπάλους τους. Ο Τόρες, μάλιστα, δεν πήρε το μήνυμα της πρώτης κίτρινης το 29′, αντίκρισε και άλλη στο 35′ (αφού βρήκε μόνο τα πόδια του Μπουσκέτς) για να αφήσει την Ατλέτικο με 10 παίκτες. Η Μπαρτσελόνα πάντως, εκτός από αφόρητη πίεση, δεν κατάφερε κάτι άλλο μέχρι να βγει το ημίχρονο.

Στην επανάληψη όμως, αφού η Ατλέτικο άγγιξε το 0-2 με τον Γκριεζμάν στο 48′, το Καμπ Νου έγειρε επικίδυνα. Η Μπαρτσελόνα έβγαλε μία τρομακτική ενέργεια στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, δημιούργησε κλασικές φάσεις (49′ Μέσι, 51′ δοκάρι Νεϊμάρ, 55′ Νεϊμάρ και πάλι) και εν τέλει βρήκε την ισοφάριση με τον Σουάρες στο 63′ μετά από φάση διαρκείας. Φυσική εξέλιξη.

Από εκεί και πέρα, με την ψυχολογία βέβαια να διαμορφώνεται διαφορετικά, η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει την πολύ κουρασμένη αντίπαλό της. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 73′ με κινηματογραφικής ταχύτητα συνδυασμό του Σουάρες με τον Ντάνι Αλβες που μετουσίωσε σε γκολ (7ο εφετινό στο Τσάμπιονς Λιγκ) με κεφαλιά ο πρώτος μέσα σε αποθέωση.

Το 2-1 ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα που δεν φόρτσαρε στη συνέχεια αν εξαιρέσει κανείς κάποιες ατομικές εξάρσεις του Μέσι. Ο Λουίς Ενρίκε ξέρει καλά ότι το προβάδισμα ακόμα και του ενός γκολ μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο για την ομάδα στη ρεβάνς του «Βιθέντε Καλδερόν».

Περίπου αόρατος, για τα δικά του στάνταρ, μέχρι το 63′, MVP από εκεί και μετά, ο Λουίς Σουάρες σφράγισε τη μοίρα μίας ακόμη αναμέτρησης. Τα δύο γκολ του (το δεύτερο ήταν εκπληκτικό) αναμένεται να παίξουν σπουδαίο ρόλο στην υπόθεση πρόκριση.

Aδύναμος Κρίκος

Κουτή, τουλάχιστον, η αποβολή του Τόρες. Εχοντας δεχθεί ήδη κάρτα, έξι λεπτά πιο πριν, ο Ισπανός φορ πήγε άτσαλα πάνω στο πόδι του Μπουσκέτς. Κόκκινη κάρτα που έκοψε τα πόδια των συμπαικτών του. Και όμως, είχε ξεκινήσει ιδανικά το ματς με το γκολ στο 25′.

Σχόλιο

Η ποιότητα επικράτησε, έστω και αν η αποβολή αποδείχθηκε καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα. Αρκούσε ένα ημίχρονο για την Μπαρτσελόνα για να επιβάλλει το νομο της ξεπερνώντας και το σοκ της ήττας από τη Ρεάλ. Η Ατλέτικο πολέμησε με πάθος, όπως το συνηθίζει, οι συνθήκες της μάχης όμως ήταν άνισες, πολύ άνισες.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (79′ Σέρχι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (64′ Ραφίνια), Ινιέστα (82′ Τουράν), Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ.

Ατλέτικο: Όμπλακ, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Ερνάντεθ, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ (90′ Κορέα), Καράσκο (54′ Φερνάντες), Γκριεζμάν (75′ Πάρτεϊ), Τόρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση