HomeΣΠΟΡΕπιστολή της FIFA και διορία έως 15 Απριλίου, διαφορετικά Grexit

Επιστολή της FIFA και διορία έως 15 Απριλίου, διαφορετικά Grexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πολυαναμενόμεη επιστολή της FIFA στην ΕΠΟ εστάλει την  Τρίτη, με την οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά την άμεση συμμόρφωση με τους κανόνες της μέχρι τις 15 Απριλίου. Σε αντίθετη περίπτωση, τη μή δηλαδή επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, που έχει ματαιωθεί με απόφαση της Κυβέρνησης, θα επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις, με λίγα λόγια θα γίνει πράξη το Grexit.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος και ανέβαλλε το Κύπελλο Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει πίσω, φαίνεται ότι θα κάνει μία ακόμη προσπάθεια συνάντησης των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρουν και εκείνες θέση στην υπόθεση και επίσημα.

Παράλληλα από τη στιγμή που απόφαση του ΣτΕ -στο οποίο έχει προσφύγει η ΕΠΟ- δεν αναμένεται πριν λήξει το τελεσίγραφο (πήρε αναβολή η υπόθεση για 19 Απριλίου), το μπαλάκι περνά στον Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος δέχεται πιέσεις για να παραιτηθεί, γεγονός που μπορεί και να αλλάξει τη στάση της Πολιτείας.

To ενδεχόμενο ενός Grexit, που είναι πιο πιθανό από ποτέ, θα σημαίνει την αποβολή των Εθνικών και Ελληνικών ομάδων από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, την απαγόρευση μεταγραφών εκτός συνόρων, ενώ οι ξένοι ποδοσφαιριστές αποκτούν άμεσα το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA, για να μείνουν ελεύθεροι, με τις ομάδες να μην μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση