HomeΚΡΗΤΗΚαραβάνι αλληλεγγύης: 37 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κρήτη για τους πρόσφυγες

Καραβάνι αλληλεγγύης: 37 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κρήτη για τους πρόσφυγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναχώρησε απόψε με τα πλοία της γραμμής από το λιμάνι του Ηρακλείου και της Σούδας αντίστοιχα, η πρώτη αποστολή του Καραβανιού αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από την Κρήτη, μετά από πρωτοβουλία της ΠΕΔ Κρήτης.

Συνολικά 37 τόνοι τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης αναμένεται να φτάσουν το πρωί στις αποθήκες του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διανεμηθούν στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων, στα νησιά και την Ειδομένη.

4 1

Από το λιμάνι του Ηρακλείου ξεκίνησε η αποστολή της Ανατολικής Κρήτης, που συγκεντρώθηκε χάρη στον ανθρωπισμό και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης των Κρητικών, με 5 τόνους τροφίμων και 20 τόνους διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης.

Την αποστολή συνοδεύουν ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των ΟΤΑ καθώς και μέλη του Συντονιστικού της Κρήτης.

Ταυτόχρονα από το λιμάνι της Σούδας αναχώρησε η αποστολή της Δυτικής Κρήτης, με 12 τόνους τροφίμων, φαρμάκων και διαφόρων άλλων ειδών.

dimos xanion6

Διαφήμιση
Διαφήμιση