HomeΚΡΗΤΗΣε κίνδυνο χρεοκοπίας το 40% των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας

Σε κίνδυνο χρεοκοπίας το 40% των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα μείζον ζήτημα αναφέρεται με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή για τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών, ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Με αφορμή και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου ο κ. Δανέλλης αναφέρεται στον κίνδυνο χρεοκοπίας με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο το 40% των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει στην ερώτηση:

«Ο κλάδος των Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, στη χώρα μας ασφυκτιά και εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς εξαιτίας της συνεχιζόμενης υπερφορολόγησης με την επιβολή νέων άμεσων και έμμεσων φόρων δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθει στα μισθολογικά, ασφαλιστικά και φορολογικά έξοδα

Την κατάσταση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων φαίνεται πως επιβαρύνει επιπλέον τόσο η αύξηση των προσφυγικών ροών όσο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί  χωρίς κανένα πλαίσιο και έλεγχο στο διαδίκτυο».

Με την ερώτησή του ο κ. Δανέλλης επιδιώκει να διερευνήσει αν και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση προτίθεται να προστατεύσει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παραοικονομία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση