HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣοκ από δημοσίευμα του Bloomberg – Αν καθυστερήσει η αξιολόγηση έρχεται Grexit!

Σοκ από δημοσίευμα του Bloomberg – Αν καθυστερήσει η αξιολόγηση έρχεται Grexit!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα ένα θρίλερ για την Ελλάδα περιγράφουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Bloomberg μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και την απειλή εξόδου από το ευρώ, εάν η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, αναφέρει το Bloomberg.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι: «Η Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό ή στο δημοσιονομικό της κενό, ενώ τις συζητήσεις παρατείνουν και άλλα ζητήματα, όπως είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το προτεινόμενο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων». Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δεδομένου του ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη λένε ακόμα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβάλλει ένα ακόμη εμπόδιο.

Και εδώ, αναφέρεται το Bloomberg, στις διαρροές του Wikileaks και στις διαφοροποιήσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με το από πού θα προέλθουν οι περικοπές, αλλά και στην περίπτωση του Ιουλίου, οπότε και η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της εξόδου από το ευρώ.

Αξιοσημείωτη είναι και η τοποθέτηση του Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγου στην ING Diba AG, στη Φρανκφούρτη: «Οι πιθανότητες που δίνω σε μια ακόμη ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι είναι σχετικά υψηλές. Δεδομένου τoυ εξαιρετικά αργού ρυθμού της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης, της απώλειας δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της ακόμη περιορισμένης διάθεσης για ελάφρυνση χρέους, η επόμενη κρίση ήδη ετοιμάζεται. Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί».

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση