HomeΥΓΕΙΑΈνα νέο ναρκωτικό-φάρμακο ανησυχεί τη Δίωξη στις ΗΠΑ

Ένα νέο ναρκωτικό-φάρμακο ανησυχεί τη Δίωξη στις ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για μια νέα πρακτική διακοπής των ναρκωτικών με φαιντανύλη, ένα ισχυρό παυσίπονο, έπειτα από σχεδόν 40 περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ή πήραν υπερβολική δόση ναρκωτικών στην Καλιφόρνια, προειδοποίησε η αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

«Με αφορμή τον ανησυχητικό ρυθμό με τον οποίο σημειώνονται περιστατικά υπερβολικής δόσης, εκδίδεται αυτή η προειδοποίηση δημόσιας ασφάλειας», αναφέρει η DEA σε ανακοίνωσή της.

Από την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζει η υπηρεσία, 36 άνθρωποι πήραν υπερβολική δόση και εννέα πέθαναν στα περίχωρα του Σακραμέντο, πρωτεύουσας της Πολιτείας της Καλιφόρνιας στην αμερικανική Δύση, μετά τη λήψη αυτού του συνθετικού οπιούχου αναλγητικού.

Οι αρχές πιστεύουν ότι τα χάπια πωλούνται στο δρόμο και μοιάζουν με δισκία υδροκωδόνης, ενός αναλγητικού φαρμάκου που χορηγείται με συνταγή στις ΗΠΑ.

Η φαιντανύλη είναι παυσίπονο που θεωρείται 25 έως 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη και 50 έως 100 φορές από τη μορφίνη. Συνήθως χρησιμοποιείται για την ανακούφιση έντονων μετεγχειρητικών πόνων ή συνταγογραφείται σε ασθενείς με καρκίνο.

Ένα από τα θύματα, πίστευε ότι έπινε παυσίπονο

Ανάμεσα στα θύματα, όλα ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών, του συνθετικού αυτού που ενοχοποιεί η DEA, ένας 28χρονος πατέρας τριών παιδιών πέθανε στο Σακραμέντο μετά τη λήψη ενός δισκίου που πίστευε ότι είναι ένα άλλο παυσίπονο, το Norco.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι μια παράνομη εκδοχή της φαιντανύλης έχει εξαπλωθεί στην αμερικανική Δύση μέσω των μεξικανικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, αφού εντοπίστηκε πρώτα στις μεσοδυτικές πολιτείες, στο κέντρο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατήγγειλε τη φοβερή μάστιγα των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της συνόδου για την υπερβολική συνταγογράφηση οπιοειδών στις αρχές της εβδομάδας, υπενθυμίζοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από υπερβολική δόση ναρκωτικών παρά από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση