HomeΚΡΗΤΗΕσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Έκλεισαν οι κάλπες, ξεκίνησε η καταμέτρηση

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Έκλεισαν οι κάλπες, ξεκίνησε η καταμέτρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από ολιγόωρη παράταση οι κάλπες και στην Κρήτη για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. έκλεισαν.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα ξεκίνησε η καταμέτρηση προκειμένου να αναδειχθούν οι νέοι πρόεδροι και τοπικοί αντιπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ekloges nd7 ekloges nd4 ekloges nd3

Και στην Κρήτη οι ουρές που σχηματίστηκαν από τις 10 το πρωί ήταν μεγάλες καθώς πλήθος υποστηρικτών της ΝΔ έσπευσε στα εκλογικά κέντρα.

Από το Ηράκλειο δεν έλειπαν όμως και τα παρατράγουδα καθώς στο δήμο Φαιστού οι εκλογές ακυρώθηκαν.

ekloges nd5 ekloges nd10

Όπως αναφέρει η σχετικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής:

«Το πιο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι αυτό της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού. Ενώ η Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή άνοιξε τη διαδικασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη βασική εγκύκλιο διενέργειας των εκλογών, συγκεκριμένη ομάδα στελεχών της περιοχής, καταγόμενη από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ζαρού, παρεμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών, μη επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον εκλογικό κατάλογο της Φαιστού αλλά στη Γόρτυνα. Πρόβλημα το οποίο είχε εντοπίσει η ΝΕΦΕ εγκαίρως, αλλά λόγω τεχνικών δυσκολιών της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του Κόμματος δεν μπόρεσε να διορθωθεί. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΕΦΕ ζήτησε να καταθέσουν ένσταση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη βασική εγκύκλιο, κάτι το οποίο αρνήθηκαν συνεχίζοντας να παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Η ΔΗΜΕΦΕ προκειμένου να μην τεθεί θέμα ασφάλειας των παρισταμένων και όσων ήθελαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ομόφωνα, ακύρωσε τη διαδικασία».ekloges nd9

Ο Λ. Αυγενάκης για την συμμετοχή

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών για ανάδειξη συνέδρων και ΔΗΜ.ΤΟ ο αν. Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε:

«Ευχαριστούμε τα χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη των Συνέδρων και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.

Με την αισιοδοξία της μεγάλης συμμετοχής προχωράμε στις εργασίες του 10ου Τακτικού Συνεδρίου, με στόχο την ανανέωση της μεγάλης, φιλελεύθερης, κεντροδεξιάς παράταξης.

Ευχαριστώ επίσης, από καρδιάς, τους εκατοντάδες εθελοντές χάρη στη προσπάθεια

των οποίων εξελίχθηκε με απόλυτη ομαλότητα η εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση