HomeΣΠΟΡΠανιώνιος – ΠΑΟΚ 3-1

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα που πέτυχε δύο γκολ και τον Καρίμ Ανασαριφάρντ που σκόραρε άλλο ένα, ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και έβαλε «φωτιά» στη «μάχη» για τα πλέι οφ. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα του Ίβιτς, ο Τζιόλης.

Hεικόνα του αγώνα
Παιχνίδι με πολύ τακτική παρακολούθησαν οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης στα πρώτα λεπτά. Πανιώνιος και ΠΑΟΚ πρόσεχαν κυρίως την άμυνά τους και στη συνέχεια προσπαθούσαν δειλά-δειλά να ξεδιπλώσουν επιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 29′ με τον Μασούρα να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ και τον Βελλίδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Οι «κυανέρυθροι» που ήταν γενικά καλύτεροι έχασαν νέα ευκαιρία στο 36′, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα να σταματάει στο δοκάρι.

Ο ίδιος παίκτης όμως, τρία λεπτά αργότερα βρήκε τελικά δίχτυα, νικώντας με εξαιρετικό πλασέ τον Βελλίδη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά και έφτασε μάλιστα στην ισοφάριση στο 53′. Ο Κάτσε εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Διούδης δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Μετά το γκολ του δικεφάλου οι Νεοσμυρνιώτες δεν το έβαλαν κάτω. Ο Τάσος Μπακασέτας με έναν κεραυνό εκτός περιοχής στο 66′ νίκησε τον Βελλίδη για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει όμως στάθηκε άτυχος στο 74′, όταν η προβολή του Κοροβέση σταμάτησε στο δοκάρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 82′ ο Ανσαριφάρντ που είχε περάσει ως αλλαγή, χόρεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ένα σκορ που έβαλε τον Πανιώνιο πάνω από τον ΠΑΟκ, στην τέταρτη θέση και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τα πλέι οφ.

 

MVP
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και «σκότωσε» τον ΠΑΟΚ με δύο πολύ όμορφα γκολ.

Αδύναμος κρίκος
Η άμυνα του Δικεφάλου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δεν μπόρεσε να περιορίσει τους παίκτες του Πανιωνίου.

Σχόλιο
Ο Ουζουνίδης έβαλε τα γυαλιά στον Ίβιτς. Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού έπαιξε σωστά, έβγαλε πάθος και έδειξε πως διψούσε περισσότερο για τη νίκη. Είχε σε τρομερή μέρα τον Μπακασέτα, ενώ και ο Ανσαριφάρντ με το που μπήκε, έδειξε την κλάση του.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Αργές επιστροφές από τους παίκτες του και ανεπαρκές μαρκάρισμα στους ταχύτατους, αλλά και τεχνίτες παίκτες του Πανιωνίου.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Διούδης, Τασουλής, Κόρμπος, Οικονόμου, Σιώπης, Πατσατζόγλου, Βλάχος, Καραμάνος (90+1′ Αργυρόπουλος), Μασούρας (84′ Χαλκιαδάκης), Καθάριος (65′ Ανσαριφάρντ), Μπακασέτας

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Χαρίσης (46′ Ροντρίγκες), Κάτσε (89′ Αντόνις) Κοροβέσης (75′ Γκολάσα), Πέλκας, Αθανασιάδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση