HomeΣΠΟΡΚαλλονή – ΑΕΚ 0-0

Καλλονή – ΑΕΚ 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε «διπρόσωπη» στη Μυτιλήνη, κόλλησε στη «λευκή ισοπαλία» κόντρα στην Καλλονή και παρέμεινε για δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Δοκάρι ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 84ο λεπτό.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Γκουστάβο Πογέτ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, τόσο στο σχήμα όσο και στα πρόσωπα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Πέτρο Μάνταλο ως «8άρι» με τον Ντιέγκο Μπουονανότε να επιλέγεται ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Παράλληλα, οι Έλντερ Μπαρμπόσα και Ρόναλντ Βάργκας επιλέχθηκαν για τα «φτερά» της επίθεσης, με τους Χρήστο Αραβίδη και Γιάκομπ Γιόχανσον να μένουν στον πάγκο. Στον αντίποδα, ο Νίκος Καραγεωργίου τοποθέτησε τον Ραούλ Γιορέντε ως κεντρικό επιθετικό(!), με τους Φώτη Γεωργίου και Γιώργο Μανούσο να κινούνται περιφερειακά.

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, αφού προτού καν ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό οι Ραφίκ Τζεμπούρ και Μανούσος «σπατάλησαν» μία καλή ευκαιρία να χριστούν σκόρερ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και είχαν αρκετές καλές στιγμές, αλλά οι προσπάθειές τους δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Μετά το 20′ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να κλείνουν τους χώρους και να μην αφήνουν τη δυνατότητα στους «κιτρινόμαυρους» να απειλήσουν τα καρέ του Δαύκου. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές, ένα σουτ του Μπουονανότε στο 38′ και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκας στο 42′.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ συνέχισε να διατηρεί τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν βρήκε κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, είχε σημαντικά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης. Αποτέλεσμα, μοναδική καλή στιγμή μέχρι το 65′, μία κεφαλιά του Μάνταλου που κατέληξε άουτ.

Η είσοδος του Αραβίδη στη θέση του Μπαρμπόσα έδωσε επιθετική ώθηση στην «Ένωση», η οποία και κυνήγησε το πολυπόθητο γκολ. Όμως, τα σουτ των Γκάλο (68′) και Μπουονανότε (75′) δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, η Καλλονή θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη, αν ο Κάρλσον είχε καλύτερα τελειώματα στις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (81′, 82′).

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπουοανότε θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου. Η ΑΕΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για χέρι του Ούγκο Ούκα μέσα στην μεγάλη περιοχή στο 93′, αλλά ο κ. Θάνος έδειξε «παίζετε».

MVP
Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε έναν ποδοσφαιριστή από την άμυνα της Καλλονής, καθώς όλη η τετράδα ήταν εξαιρετική, αλλά ο Ανέστης Αναστασιάδης πραγματοποίησε ένα από τα πιο μεστά και ώριμα παιχνίδια της καριέρας του. Ο Έλληνας αμυντικός κατεύθυνε εξαιρετικά τους συμπαίκτες του, ήταν ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες και δικαιούται 100% τον τίτλο του MVP.

Αδύναμος κρίκος
Οι Ραφίκ Τζεμπούρ και Ντιέγκο Μπουονανότε πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τη νέα ευκαιρία που τους έδωσε ο Γκουστάβο Πογέτ, όντες γι’ ακόμη μία φορά αρνητικοί.

Ο Αλγερινός επιθετικός έδειξε μεγαλύτερη διάθεση σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, αλλά και πάλι ήταν εμφανές πως δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο. Όσον αφορά στον Αργεντινό, πέρα από την τεράστια ευκαιρία στο 84ο λεπτό, δεν βοήθησε στον δημιουργικό τομέα, ενώ ήταν φλύαρος στην τελική προσπάθεια.

Σχόλιο
Το σημερινό (03/04) αποτέλεσμα αποτελεί παράσημο για την Καλλονή, η οποία παρότι έχει αποχαιρετίσει και μαθηματικά τη Super League, δεν εμφανίστηκε αδιάφορη, διαφύλαξε τα μετόπισθεν και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ παρουσίασε θετική εικόνα στο πρώτο μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κωνσταντίνο Δαύκου. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εμφάνισή της ήταν αντιστρόφως ανάλογη.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σημαντικά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης, δεν απείλησαν σοβαρά (πέρα από το δοκάρι του Μπουονανότε) σε κανένα σημείο και συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι συνθέσεις
Καλλονή: Δαύκου, Μίκιτς (84′ Μίκιτς), Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Γεωργίου, Φαβάλι (86′ Ούκα), Γιορέντε, Μανουσος (79′ Κάρλσον).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος (86′ Γιόχανσον), Μπουονανότε, Βάργκας, Μπαρμπόσα (64′ Αραβίδης), Τζεμπούρ (77′ Πέκχαρτ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση