HomeΣΠΟΡΟλυμπιακός – Πανθρακικός 4-0

Ολυμπιακός – Πανθρακικός 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός έκανε μία καλή προπόνηση εν αναμονή των εξελίξεων με το Κύπελλο Ελλάδας και με ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών, επικράτησε 4-0 του Πανθρακικού στο κεκλεισμένων των θυρών «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Δύο γκολ ο Ερνάνι, από ένα οι Πάρντο, Πουλίδο.

Εικόνα αγώνα
Ο Στέφανος Καπίνο αφήνει την εστία του και κατευθύνεται προς τον πάγκο. Δίνει τη θέση του στον Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος αναλαμβάνει την υπεράσπιση της εστίας του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κανείς δεν είναι εκεί για να τον χειροκροτήσει, κανείς δεν ανησυχεί για τη χρησιμοποίηση του τρίτου τερματοφύλακα. Το σκορ είναι ήδη 3-0 και θα ακολουθήσει το δεύτερο γκολ του Ερνάνι για το τελικό 4-0.

Το… προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδι με τον (υποβιβασμένο) Πανθρακικό βρίσκεται στο 83ο λεπτό, ωστόσο μοιάζει σαν να μην έχει αρχίσει ποτέ. Οι εξέδρες άδειες λόγω της τιμωρίας για τον αγώνα στον Πλατανιά και στο χορτάρι η διαφορά δυναμικότητας αντάξια δύο κατηγοριών.

Η τριπλέτα Φελίπε Πάρντο, Άλαν Πουλίδο και Ερνάνι πήρε μπροστά μετά από το 20ό λεπτό και οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Πρώτα ο Μεξικανός στο 26′, μετά ο Κολομβιανός στο 40′ και τέλος ο Πορτογάλος στο 43′. Κάθε παίκτης, εκτός από σκόρερ, ήταν και δημιουργός για έναν συμπαίκτη του. Μοναδικό μελανό σημείο, οι ενοχλήσεις του Εστεμπάν Καμπιάσο που έφεραν στον αγώνα τον Παϊτίμ Κασάμι.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Αθανασιάδης σταματούσε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, σε αντίθεση με την άμυνά του. Ομάδα δίχως ψυχολογία, δίχως στόχο, δίχως κίνητρο. Ο 22χρονος τερματοφύλακας, όμως, έδειξε για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για παίκτη που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

Κάποια στιγμή, η τριπλέτα του Ολυμπιακού αποφάσισε να πατήσει ξανά γκάζι. Αυτήν τη φορά, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Στο 62′ και στο 64′ ο Ερνάνι έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, στο 68′ ο Κασάμι σούταρε και ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στη μάχη τον Σεμπά στη θέση του Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, ο Αθανασιάδης να αποκρούει. Μία κεφαλιά του Σάββα Μουδούρογλου απαίτησε τα αντανακλαστικά του Καπίνο προτού ο διεθνής τερματοφύλακας δώσει τη θέση του. Στις καθυστερήσεις, η κάθετη μπαλιά του Σεμπά στον Ερνάνι έφερε το 4-0 και «έκλεισε» έναν αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

MVP
Φελίπε Πάρντο, Άλαν Πουλίδο και Ερνάνι έκαναν ό,τι ήθελαν στα διαστήματα που ο Ολυμπιακός πατούσε γκάζι στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν τρία γκολ, ένα δοκάρι και αρκετές καλές στιγμές. Από την άλλη, ο Γιώργος Αθανασιάδης, σε μία από τις τελευταίες ημέρες του με τον Πανθρακικό προτού πάει στον Αστέρα Τρίπολης, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποφύγει τη συντριβή. Τα κατάφερε καλά ως ο μοναδικός από τους 22 παίκτες του γηπέδου που δεν έκανε… προπόνηση, οπότε παίρνει και τον τίτλο του MVP.

Αδύναμος κρίκος
Η εικόνα στις εξέδρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υπενθύμισαν μία από τις παθογένεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο όμορφο εάν υπήρχαν φίλοι του Ολυμπιακού, σε ένα απόγευμα με εξαιρετικό καιρό και σε έναν αγώνα που προσφέρεται για οικογενειακές στιγμές στο καλύτερο γήπεδο της χώρας.

Σχόλιο
Κανείς δεν ζητούσε τίποτα περισσότερο από τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι, κανείς δεν πήρε τίποτα λιγότερο. Ο πρωταθλητής απέναντι στον υποβιβασθέντα, η ροή του αγώνα και το σκορ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο Μάρκο Σίλβα είδε ξανά τον Ερνάνι να λειτουργεί εξαιρετικά σε παιχνίδι με αδύναμο αντίπαλο, τον νεαρό Κώστα Τσιμίκα να παίρνει κι άλλες εμπειρίες και τον τρίτο τερματοφύλακα Λευτέρη Χουτεσιώτη τα πρώτα λεπτά σε επαγγελματικό επίπεδο στα 21 του. Δεν έγινε σοφότερος από κάτι…

Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός: Καπίνο (83′ Χουτεσιώτης), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μποτία, Τσιμίκας, Καμπιάσο (32′ Κασάμι), Ζντιέλαρ, Πάρντο, Ντομίνγκες (68′ Σεμπά), Ερνάνι, Πουλίδο

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (73′ Ζδράβος Ρίζος), Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τσιάρας, Ηλιάδης (70′ Μουδούρογλου), Γαβριηλίδης, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Ίγκορ (87′ Ψάλτης)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση