HomeΣΠΟΡΑτρόμητος Πειραιώς OΦΗ 0-1

Ατρόμητος Πειραιώς OΦΗ 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ που πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Φωστήρα και… βλέπει ξεκάθαρα Football League.

Oι «ασπρόμαυροι» «απόδρασαν» με τεράστιο διπλό από τον πλαστικό τάπητα του Ρέντη (Δημοτικό Γήπεδο Ρέντη Στάυρος Μελισσουργός), κέρδισαν με 0-1 τον Ατρόμητο Πειραιώς σε παιχνίδι και βρίσκονται πλέον στο -1 από την κορυφή.

Το «χρυσό» γκολ για το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια πέτυχε στο 41’ ο Αλέξης Περογαμβράκης από τα 11 βήματα μετά από σουτ του Έλτον Καλέ στο οποίο όπως υπέδειξε ο Ιωάννης Ρούτσης (Κορινθίας) η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη του Ατρόμητου Πειραιώς.

Ο «Πέρο» ήταν «ψύχραιμος» αυτή τη φορά από την «άσπρη βούλα», χάρισε σπουδαίο τρίποντο στον Όμιλο και έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα.

Για την ουσία και τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς έπαιξε η κρητική ομάδα και πέτυχε απόλυτα τον στόχο της.

Πιο κοντά από ποτέ στο στόχο της ανόδου, βρίσκεται ο ΟΦΗ, ο οποίος με το πολύτιμο 1-0 πέρασε και απο την σκληρή έδρα του Ατρομήτου Πειραιά και σε συνδυασμό με την απώλεια του Φωστήρα (0-0 με την Κηφισιά), μείωσε στο ένα βαθμό τη διαφορά απο την πρώτη θέση.

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο ΟΦΗ μπαίνει ξανά σε θέση ισχύος έναντι του αντιπάλου του, τον οποίο μάλιστα υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Γεντί Κουλέ.

Ο ΟΦΗ στο πλαστικό χόρτο του Ρέντη, είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι με 2-3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο με πολλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, αλλά τελικά έμεινε μόνο στο ένα γκολ με το γκολ-πέναλτι του Περογαμβράκη, (39′) ο οποίος έφτασε τα 17 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0, το οποίο υπερασπίστηκε στην επανάληψη, όπου είχε κόντρα τον αέρα, ενώ χρειάστηκε και μια μεγάλη επέμβαση του γκολκήπερ Δερμιτζάκη στο 65′ σε πλασέ απο κοντά του Ευθυμιάδη, για να μείνει το 0-1 μέχρι το τέλος.

Πάντως το τελικό σκορ αδικεί τον ΟΦΗ βάσει ευκαιριών, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε 3-4 καθαρές ευκαιρίες να σκοράρει.

Η κρητική ομάδα δικαιούται να φωνάζει για ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής Ρούτσης (Κορίνθου) στο 4′ σε χέρι του Χριστόπουλου, ενώ ο διαιτητής δεν έβγαλε την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του σε τρεις (!) περιπτώσεις που ζήτησαν οι παίκτες του ΟΦΗ. Οι δυο με απευθείας κόκκινη για χτυπήματα σε Φαμπίνιο και Καλέ και η τρίτη σε δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ράπτη στο 65′, όταν ο τελευταίος τράβηξε απο τη φανέλα τον Καλέ, αλλά ο διαιτητής είπε και πάλι όχι στην αποβολή.

Ο ΟΦΗ έκλεισε το παιχνίδι και με ένα ακυρωθέν γκολ του Πατινιώτη στο 88′, ως οφσάιντ.

Έστω και με άγχος στο τέλος ο ΟΦΗ πήρε μια ακόμη πολύτιμη νίκη εκτός έδρας και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για την άνοδο.

Το φιλμ του αγώνα

3′ Σέντρα-σουτ του Μπολάκη, έδιωξε τη μπάλα πάνω απο τη γραμμή ο Κολλιός.

4′ Ο ΟΦΗ ζητάει πέναλτι σε καθαρό απλωμένο χέρι του Χριστόπουλου μέσα στην περιοχή. Όχι λέει ο διαιτητής μέσα σε διαμαρτυρίες απο πλευράς ΟΦΗ.

6′ Σέντρα του Κοιλιάρα, σουτ του Καλέ από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα στα τέρματα.

8′ Ο Περογαμβράκης βγάζει ωραία σε θέση βολής τον Φαμπίνιο, ο οποίος πλασάρει άστοχα απο καλή θέση.

12′ Ωραία αντεπίθεση του ΟΦΗ και συνδιασμός Καλέ-Περογαμβράκη, το σούτ του τελευταίου από καλή θέση, η μπάλα άουτ.

14′ Ο Καλέ σουτάρει απο το ύψος της περιοχής, ο γκολκήπερ του Ατρομήτου μπλοκάρει.

19′ Χτύπημα εκτός φάσης του Ευθυμιάδη στον Φαμπίνιο, οι παίκτες του ΟΦΗ ζητούν αποβολή, ο διαιτητής παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τον παίκτη του Ατρομήτου.

20′ Σούτ του Φαμπίνιο απο καλή θέση μπλοκάρει ο γκολκήπερ του Ατρομήτου.

23′ Πολύ σκληρό φάουλ με τις τάπες του Σαμιώτη στον Καλέ, οι παίκτες του ΟΦΗ ζητούν κόκκκινη κάρτα, ο διαιτητής παρατηρεί με κίτρινη τον παίκτη του Ατρομήτου.

24′ Απευθείας φάουλ του Χαντί, διώχνει ο γκολκήπερ του Ατρομήτου.

30′ Ωραία φάση για τον ΟΦΗ με τον Φαμπίνιο να βγάζει για τον Καλέ, στο σούτ του τελευταίου η μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

36′ Ωραία σέντρα του Μπολάκη για τον Περογαμβράκη, του παίρνει τη μπουκιά απο το στόμα ο Χριστόπουλος και διώχνει τη μπάλα πριν ο επιθετικός του ΟΦΗ κάνει την κεφαλιά και σκοράρει.

39′ Ο ΟΦΗ κερδίζει πέναλτι. Ο Καλέ σουτάρει προς το τέρμα, η μπάλα βρισκει στο χέρι του Φυσαράκη και ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι εκτελεί ο Περογαμβράκης που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 17ο φετινό του γκολ με τον ΟΦΗ (0-1).

55′ Μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ. Ο Κιάσσος ιδανική σέντρα για τον Καλέ, ο οποίος πλασάρει πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι απο το σημείο του πέναλτι.

60′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Ευθυμιάδης σε θέση βολής πλασάρει, επεμβαίνει εντυπωσιακά ο γκολκήπερ του ΟΦΗ Δερμιτζάλης και διώχνει τη μπάλα.

65′ Ο διαιτητής Ρούτσης απο την Κόρινθο χαρίζεται σε μια ακόμη αποβολή παίκτη του Ατρομήτου.

-Ο Ράπτης κρατάει τον Καλέ από τη φανέλα, ο διαιτητής δίνει το φάουλ αλλά δεν αποβάλει τον παίκτη του Ατρομήτου με δεύτερη κίτρινη όφειλε.

80′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Φαμπίνιο να πλασάρει, αλλά ο Χριστόπουλος διώχνει σωτήρια με το κεφάλι.

81′ Απευθείας κόρνερ του Πόποβιτς, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

88′ Ο ΟΦΗ πετυχαίνει γκολ με τον Πατινιώτη μετά απο όμορφο συναδιασμό με τον Πόποβιτς, αλλά ο βοηθός σηκώνει τη σημαία και υποδυκνύει σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ.

Διαιτητής: Ρούτσης (Κορίνθου)

Ατρόμητος Πειραιώς: Παπαδόπουλος, Κολλιός, Σιγάλας, Χριστόπουλος, Φυσαράκης, Παλαιοπάνος (33′ Μπαλτζάκης), Ράπτης, Σαμιώτης, Δανασής, Παναγιωτόπουλος, Ευθυμιάδης.

OΦΗ: Δερμιτζάκης, Μπολάκης, Κιάσσος, Κώτσιος, Ραπτάκης, Νάστος, Περογαμβράκης (66′ Πόποβιτς), Φαμπίνιο, Καλέ, Χαντί (82′ Φουκαράκης), Κοιλιάρας (73′ Πατινιώτης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση