HomeΚΡΗΤΗΣε εξέλιξη οι εκλογές στη ΝΔ: Ακυρώθηκε η διαδικασία στο Δήμο Φαιστού

Σε εξέλιξη οι εκλογές στη ΝΔ: Ακυρώθηκε η διαδικασία στο Δήμο Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην τοπική ΝΔ στο νομό Ηρακλείου για την εκλογή των νέων προεδρείων στις δημοτικές οργανώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί στις 10:00 το πρωί, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα, οπότε και οι κάλπες θα κλείσουν.

Ακυρώθηκαν οι εκλογές στο Δήμο Φαιστού

Κι ενώ η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα στα εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, στη διαδικασία για τη δημοτική οργάνωση του Δήμου Φαιστού δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι φραστικές αντιπαραθέσεις με αποτέλεσμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να λάβει απόφαση για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στο συγκεκριμένο δήμο.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Ηρακλείου

Στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην εκλογική διαδικασία του Δήμου Φαιστού αναφέρεται εκτενώς με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ηρακλείου, εκθέτοντας παράλληλα και τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην αναβολή των εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Η διαδικασία διενέργειας των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρων ΔΗΜΤΟ και Μελών ΔΗΜΤΕ, για τη Νομαρχιακή Οργάνωση Ηρακλείου, ξεκίνησε σύμφωνα με την προβλεπόμενη ώρα της εγκυκλίου των εκλογών. Η προσέλευση των μελών του κόμματος προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι  μεγάλη κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Για τα όποια μικρά διαδικαστικά προβλήματα που προκύπτουν καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να λυθούν. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι αυτό της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού. Ενώ η Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή άνοιξε τη διαδικασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη βασική εγκύκλιο διενέργειας των εκλογών, συγκεκριμένη ομάδα στελεχών της περιοχής, καταγόμενη από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ζαρού, παρεμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών, μη επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον εκλογικό κατάλογο της Φαιστού αλλά στη Γόρτυνα. Πρόβλημα το οποίο είχε εντοπίσει η ΝΕΦΕ εγκαίρως, αλλά λόγω τεχνικών δυσκολιών της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του Κόμματος δεν μπόρεσε να διορθωθεί.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΕΦΕ ζήτησε να καταθέσουν ένσταση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη βασική εγκύκλιο, κάτι το οποίο αρνήθηκαν συνεχίζοντας να παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Η ΔΗΜΕΦΕ προκειμένου να μην τεθεί θέμα ασφάλειας των παρισταμένων και όσων ήθελαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ομόφωνα, ακύρωσε τη διαδικασία.

Η ΝΕΦΕ θα φροντίσει να διευθετήσει το θέμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της Βασικής Εγκυκλίου των Εκλογών, του Καταστατικού της ΝΔ και του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης τους Κόμματος».

ekloges nd

Οι υποψήφιοι

Υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της δημοτικής τοπικής οργάνωσης για το Ηράκλειο είναι οι Γιάννης Λυρώνης και Ειρήνη Βολιτάκη, για το Δ. Φαιστού υποψήφιοι ήταν οι Γιώργος Κοκαράκης και Γιάννης Κουλεντάκης, ενώ για το Δήμο Χερσονήσου την ψήφο των μελών της ΝΔ διεκδικούν οι Γιώργος Μπαγουράκης και Μανόλης Καλαιτζάκης.

ekloges nd10

ekloges nd9

ekloges nd8

ekloges nd7

ekloges nd6

ekloges nd4

ekloges nd3

ekloges nd2

Διαφήμιση
Διαφήμιση