HomeΚΡΗΤΗ«Κύμα» ρώσων τουριστών στην Κρήτη – Μπλοκάρει την βίζα ρώσων σπουδαστών η… κυβέρνηση

«Κύμα» ρώσων τουριστών στην Κρήτη – Μπλοκάρει την βίζα ρώσων σπουδαστών η… κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να «άνοιξε» ο δρόμος για την κάθοδο των Ρώσων στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Κρήτη, με άμεση χορήγηση βίζας των τουριστών αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα καθώς μπλοκάρει την είσοδο των ρωσόφωνων σπουδαστών στην χώρα.

Εδώ και χρόνια η κυβέρνηση επέτρεπε σε ρωσόφωνους σπουδαστές να έρχονται στην Ελλάδα και να εργάζονται στα ξενοδοχεία της χώρας, εξυπηρετώντας τους ρώσους τουρίστες. Ωστόσο, φέτος αποφάσισε να μην δώσει καμία βίζα στους ρώσους σπουδαστές δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους ξενοδόχους καθώς δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το πλήθος των Ρώσων τουριστών.

«Φέτος περιμένουμε μεγάλη αύξηση τουρισμού από την Ρωσία και μάλιστα έχουμε κάνει αγώνα γι’ αυτό. Ξαφνικά όμως έρχεται η κυβέρνηση και μας δημιουργεί προβλήματα καθώς σταματήσανε να χορηγούν βίζα σε σπουδαστές από την Ρωσία και την Ουκρανία που έκαναν την πρακτική τους. Από τη μία λοιπόν θα έχουμε ρώσους τουρίστες αλλά δεν θα έχουμε ρωσόφωνους για την εξυπηρέτησή τους», επισημαίνει μιλώντας στο cretapost, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Καράτζη, Κώστας Αρχοντάκης και συνεχίζει:

«Όσα ξενοδοχεία δουλεύουν με Ρώσους είχαν ρωσόφωνους σπουδαστές που δεν ξεπερνούσαν το 17% του προσωπικού όπως είχε αποφασίστεί. Το συγκεκριμένο όριο δεν το ξεπέρασε ποτέ κανένα ξενοδοχείο», επεσήμανε ο κ. Αρχοντάκης τονίζοντας παράλληλα πως με την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «μπλόκο» στη χορήγηση βίζας στους σπουδαστές «θα χάσουμε τελικά τους ρώσους τουρίστες επειδή δεν θα μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε».

Ήδη πολλά ξενοδοχεία ασκούν πίεση στην κυβέρνηση στέλνοντας επιστολές τονίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται.

«Η λύση είναι μία: Θα πρέπει να αρθεί η απόφαση της κυβέρνησης και να γίνεται η χορήγηση βίζας σε ρωσόφωνους σπουδαστές», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Αρχοντάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση