HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπάρκας: Το ΔΝΤ αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να ζητά παράλογα πράγματα

Μπάρκας: Το ΔΝΤ αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να ζητά παράλογα πράγματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμησή του ότι το ΔΝΤ αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να ζητάει παράλογα πράγματα από την ελληνική κοινωνία, εξέφρασε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τη συμφωνία που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με την οποία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, του αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ σταμάτησε να προβάλλει αιτήματα πέραν της συμφωνίας και θέλει να υπάρξει αξιολόγηση, ο κ. Μπάρκας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική αυτή την εξέλιξη, με δεδομένο -όπως είπε- αυτά που έχει υποστεί τα τελευταία έξι χρόνια η ελληνική κοινωνία.

«Εμείς ακουμπάμε και περπατάμε πάνω στη συμφωνία. Την ακολουθούμε κατά γράμμα και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι εταίροι μας» επισήμανε ο κ. Μπάρκας, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση». Είπε, επίσης, ότι το Προσφυγικό είναι καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι δεν σχετίζεται με την αξιολόγηση του προγράμματος.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν οι πολίτες αντέξουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για το φορολογικό και ασφαλιστικό, ο κ. Μπάρκας είπε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν «ακουμπούν» την πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά –όπως ανέφερε– αυτούς που είχαν μάθει να φοροδιαφεύγουν και να βρίσκονται στο απυρόβλητο. «Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν και η αξιολόγηση θα κλείσει υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση