HomeΚΡΗΤΗΣτην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

Στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων της Κρητικής Ομογένειας στις ΗΠΑ με το τόπο καταγωγής τους την Κρήτη, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Παναγιώτης Ψαράκης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, παράλληλα έγινε ενημέρωση για τον προγραμματισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομογένειας στο νησί, ενώ ήδη προετοιμάζεται για το Καλοκαίρι το συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που χαρακτηρίζεται ως κορυφαίο γεγονός.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην δυναμική που παρουσιάζει η Κρητική ομογένεια στην Αμερική, που, όπως ανέφερε, εκεί διαπρέπει άλλη μια Κρήτη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής για την επίσκεψη του αλλά και για την βοήθεια των Κρητών ομογενών σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο προς το νησί από όπου κατάγονται, επεσήμανε ότι πάντα η Περιφέρεια Κρήτης είχε και έχει στενούς δεσμούς με την Κρητική ομογένεια όπου γης, και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση