HomeLife & StyleΟ 26χρονος Βρετανός που έβγαλε φωτογραφία με τον αεροπειρατή: «Ηταν η καλύτερη σέλφι όλων των εποχών»

Ο 26χρονος Βρετανός που έβγαλε φωτογραφία με τον αεροπειρατή: «Ηταν η καλύτερη σέλφι όλων των εποχών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εθνικό ήρωα έχει μετατραπεί ένας Βρετανός ο οποίος χθες πόζαρε δίπλα στον Σείφ Ελντίν Μουστάφα, τον αεροπειρατή των αιγυπτιακών αερογραμμών για να βγάλει «σέλφι».

Πρόκειται για τον Μπεν Ίνες, έναν 26χρονο, ο οποίος δηλώνει ότι προσχώρησε στην κινηση αυτή ώστε να υπάρξει«μία πιο κοντινή ματιά» στην ζώνη με την οποία είχε ζωστεί ο αεροπειρατής της Egypt Air. «Υπέθεσα ότι αν η βόμβα του ήταν πραγματική δεν είχα τίποτα να χάσω όπως και να χει».

Ο Ίνες ήταν ανάμεσα στους τελευταίους ομήρους, ένας από τους 3 επιβάτες και το 4μελές πλήρωμα που παρέμεινε μέχρι το τέλος σχεδόν στο υπό κατάληψη αεροσκάφος.

Ο 26χρονος κατάγεται από το Λίντς, ζει στο Αμπερντίν και απασχολείται στον τομέα της υγείας. Στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αερογραμμών βρισκόταν για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μιλώντας ο ίδιος στην Sun είπε: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί το έκανα, απλά πήρα ένα ρίσκο, ενώ προσπαθούσα να παραμείνω χαρούμενος παρά τις αντιξοότητες. Υπέθεσα ότι αν η βόμβα ήταν αληθινή, δεν είχα τίποτα να χάσω και έτσι άρπαξα την ευκαιρία να έχω μια πιο κοντινή ματιά».

«Ζήτησα από ένα μέλος του πληρώματος να κάνει τη μετάφραση για εμένα και να τον ρωτήσει αν μπορώ να βγάλω μία σέλφι μαζί του. Απλά έγνεψε ΟΚ, και έτσι στάθηκα δίπλα του και χαμογέλασα στην κάμερα ενώ η αεροσυνοδός τραβούσε τη φωτογραφία. Πρέπει να είναι η καλύτερη σέλφι όλων των εποχών», συνέχισε ο Βρετανός που ήταν από τους τελευταίους που κατέβηκαν από το αεροσκάφος.

«Έπειτα από μισή ώρα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ζήτησα μία φωτογραφία μαζί τους, ενώ καθόμασταν γύρω περιμένοντας. Σκέφτηκα γιατί όχι; Αν μας ανατινάξει όλους δεν θα έχει σημασία ούτως ή άλλως».

Με μία προσεκτικότερη εξέταση πάντως ο Βρετανός υπέθεσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ψεύτικος. «Έτσι αποφάσισα να πάω πίσω στη θέση μου και να σχεδιάσω την επόμενη κίνησή μου».

Η εν λόγω σέλφι πάντως ήταν εκείνη που πρόσεξαν οι εμπειρογνώμονες, και αποτέλεσε αφορμή για να τον επαινέσουν συγγενείς και φίλοι. Ο 26χρονος πάντως αμέσως μόλις τράβηξε τη σέλφι την έστειλε σε φίλους του στην Βρετανία για να την στείλουν στις ειδήσεις.

SELFIE1

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση