HomeΣΠΟΡΤι έδειξαν οι Εθνικές ομάδες στα διεθνή φιλικά του Σαββατοκύριακου ενόψει Euro;

Τι έδειξαν οι Εθνικές ομάδες στα διεθνή φιλικά του Σαββατοκύριακου ενόψει Euro;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis13

 

 

 

του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το Σαββατοκύριακο αυτό , δεν υπήρχε αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα της Ευρώπης , καθώς είχαμε από τις 23 του μήνα σπουδαία διεθνή φιλικά , στα οποία οι Εθνικές Ομάδες της Ευρώπης , έδειξαν δείγματα γραφής ενόψει του Εuro του καλοκαιριού .

Υπήρχε και φιλικό για την δική μας Εθνική , που δεν συμμετέχει στο Euro , αλλά πήρε την νίκη με 2-1 επί του Μαυροβουνίου με καλή εμφάνιση και έδειξε σημάδια ανασυγκρότησης για τα επόμενα προκριματικά που θα συμμετάσχει .

Ας δούμε τι έγινε και στα υπόλοιπα σπουδαία παιχνίδια που διεξήχθησαν. Στην Γερμανία , η Αγγλία πήρε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή απέναντι στους γηπεδούχους με 3-2.

Oι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ τον Κρόος στο 43 και Γκόμεζ στο 57 , όμως η ομάδα του Χόγκσον γύρισε το ματς με γκολ των Κέιν στο 61 , Βάρντι στο 74 με εκπληκτικό τακουνάκι και Ντάιερ στο 90 , πήρε την νίκη και έδειξε επιτέλους έτοιμη για υπέρβαση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Από την άλλη οι Γερμανοί σίγουρα πρέπει να προβληματιστούν καθώς η όχι τόσο όσο αναμενόταν εύκολη πρόκριση τους , συνδυάστηκε με ήττα στο πρώτο σοβαρό τεστ για το σπουδαίο καλοκαιρινό ραντεβού.

Σε ένα άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε 2 ιστορικές ομάδες , η Γαλλία κέρδισε με 3-2 εκτός έδρας την Ολλανδία , που συνεχίζει να είναι επηρεασμένη από τον αποκλεισμό της . Για τους νικητές , τα γκολ πέτυχαν οι Γκριεζμάν στο 6 , Ζιρού στο 13  και Ματουιντί στο 88 , ενώ για τους Οράνιε που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά , οι Ντε Γιονγκ στο 46 και Αφελάι στο 86.

Οι Γάλλοι σίγουρα είναι ικανοποιημένοι από μια νίκη απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα , που αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό τεστ , ενώ οι Ολλανδοί είναι σε φάση περισυλλογής και ανασυγκρότησης για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Στο μεσογειακό ντέρμπι των ημερών , Ιταλία και Ισπανία , αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Ινσίνιε στο 67 , αλλά η ομάδα του Ντελ Μπόσκε ισοφάρισε με τον Αντούριθ στο 70 σε 1-1 , σκορ που παρέμεινε ως το τέλος .

Οι 2 ομάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλούς παίκτες και συστήματα και αυτό ήταν εξαιρετικά χρήσιμο καθώς πρόκειται για 2 χώρες με πληθώρα εξαιρετικών παικτών από τους οποίους πρέπει να ξεχωρίσει η καλύτερη 23άδα για το καλοκαίρι,

Eντυπωσιακά δείγματα έδειξε η Πολωνία , η οποία πήρε 2 νίκες , την πρώτη επί της Σερβίας την Τετάρτη με 1-0 με γκολ του Μπλαζικόφσκι στο 28 και την δεύτερη , με το εντυπωσιακό 5-0 επί της Φινλανδίας . Σε αυτό το ματς για τους Πολωνούς σκόραραν οι Γκροσίτσκι στο 18 και το 85 , Βζόλεκ στο 20 και το 66 και Σταρζίνσκι στο 32 .

Η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έδειξε επιθετικές αρετές και ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούρο , όπου θυμίζουμε ότι είναι στον ίδιο όμιλο με Γερμανία , Ουκρανία και Β.Ιρλανδία.

Mιλώντας για Β.Ιρλανδία , η ομάδα που ίσως έκανε την καλύτερη πιο ανέλπιστη πορεία στα προκριματικά , ήταν πολύ καλή στο Βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία εκτός έδρας, κρατώντας την νίκη ως το 89 και αποσπώντας τελικώς ισοπαλία με 1-1.

Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ,  για τους Βορειοιρλανδούς ο Κάθκαρτ στο 60 ενώ για τους Ουαλούς ισοφάρισε με τον Τσέρτς στο 89.Και οι 2 ομάδες παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικές , ενώ για τους Ουαλούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό η απουσία των Ράμσει και Μπέιλ.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια , ξεχώρισαν ,η ήττα έκπληξη της Πορτογαλίας από την Βουλγαρία με 0-1 σε ένα παιχνίδι πάντως που μάλλον ως αγγαρεία αντιμετωπίστηκε από τους Ίβηρες , που δεν έκαναν καν αλλαγές ,η νίκη της Τουρκίας επί της Σουηδίας με 2-1 με 2 γκολ του Τοσούν , η επικράτηση της Δανίας έναντι της Ισλανδίας με 2-1 με 2 γκολ του Γιόργκεσεν και η νίκη της Ιρλανδίας με γκολ από το 2ο λεπτό του Κλαρκ με 1-0 επί της Ελβετίας.

Οι Εθνικές ομάδες μπαίνουν στην τελική φάση προετοιμασίας για το Euro . Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια φιλικά ως τότε, αυτό που είναι επιθυμητό και αναγκαίο για μια καλή πορεία , είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί και το σύνολο να δέσει όσο γρηγορότερα γίνεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση