HomeΣΠΟΡΟλυμπιακός – Ρεάλ 99-84

Ολυμπιακός – Ρεάλ 99-84

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενας καταπληκτικός Ολυμπιακός σκόρπισε τη Ρεάλ με στο ΣΕΦ καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας τους στο πρώτο ματς. Τεράστιος ο Μάντζαρης, άξιοι συμπαραστάτες Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου.

Ετσι κρίθηκε

Η επικράτηση του Ολυμπιακού κατά το πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν ολοκληρωτική. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάντα έτοιμη την απάντηση κόντρα σε μία άμυνα που δεν μπορούσε να τους παρακολουθήσει μοιράζοντας το σκορ σε πολλούς πρωταγωνιστές. Ο Μάντζαρης έβαλε τις βάσεις για το 14-4, ο Ουόρικ πήρε τη σκυτάλη για το 32-19 και το 38-23, ο Σπανούλης ολοκλήρωσε τη δουλειά για να φτάσει το χάντικαπ στο +20 (53-33). Και όλα αυτά με εξαιρετικά ομαδικά στατιστικά )μόλις 1 λάθος και 11 ασίστ)!

Η Ρεάλ στο μεσοδιάστημα περίμενε τα πάντα από τους κοντούς της και τον Αγιόν. Ο Γιουλ δεν ήταν δυνατόν όμως να κάνει τα πάντα, ο Ροντρίγκεθ δεν πήρε εκτελεστικές πρωτοβουλίες ενώ ο Ρούντι πέρασε και δεν ακούμπησε. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το 19-17, η Ρεά,λ εξαφανίστηκε από το γήπεδο όντας και τρομερά άστοχη στο τρίποντο (4/15).

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πόδι από το γκάζι και πολύ καλά έκανε. Αν και η Ρεάλ επιχείρησε να ανεβάσει τους ρυθμούς της πίεσής της, κυρίως στην περιφέρια, επί της ουσίας έκανε μία τρύπα στο νερό. Ο Χάντερ έβαλε στα καλάθια τους αντιπάλους του, ο Σπανούλης παρέμεινε συνεπής ενώ ο Μάντζαρης πολύ απλά δεν έχανε σουτ. Η διαφορά έφτασε έτσι ακόμα και τους 25 (68-43) πριν οι Ισπανοί μειώσουν σε 70-54 (έχοντας όμως σουτάρει 25 τρίποντα και 22 δίποντα).

Στο τέλος το μοναδικό επίδικο του ματς ήταν η τελική διαφορά. Η Ρεάλ σούταρε σχεδόν μόνο τρίποντα (δίκοπο μαχαίρι) ενώ ο Ολυμπιακός είχε την ενέργεια και το πάθος του κόσμου να τον σηκώνουν. Ο Μάντζαρης με το 6/6 τρίποντα έφερε τη διαφορά στο +19 στο 36′ αλλά η Ρεάλ επέστρεψε για το 90-76. Σ’ εκείνο το σημείο βοήθησε αποφασιστικά με το χέρι-αλφάδι από τη γραμμή των βολών για το 94-78. Την κατάκτηση και της διαφοράς υπέγραψε με εντυπωσιακό καλάθι ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου με υπέροχη τάπα στον Γιουλ.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 53-33, 73-54, 99-84

Ολυμπιακός: Τζόνσον-Οντομ 3, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 18 (6ασ), Στρόμπερι 5, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 17 (8ρ), Μάντζαρης 19 (6/6τρ, 5ρ), Ουόρικ 8, Χάκετ 5, Παπανικολάου 8 (9ρ).

Ρεάλ: Ρίβερς 17, Φερνάντεθ, Νοσιόνι 9, Μασιούλις 6, Ρέγες 6, Ροντρίγκεθ 11, Αγιόν 7, Κάρολ 11, Λίμα, Γιουλ 17, Τέιλορ.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του ο Βαγγέλης Μάντζαρης πραγματοποίησε ίσως την κορυφαία εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με 6/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος έκανε σμπαράλια την άμυνα της Ρεάλ που σαφώς δεν τον υπολόγιζε πριν από το ματς.

Το φύλλο αγώνα

Το πως ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις και από την Μπάμπεργκ (δις) παραμένει μυστήριο. Πάντως κόντρα στη Ρεάλ οι ερυθρόλευκοι εμφάνιση το γνωστό, πολύ…ενεργητικό αγωνιστικό πρόσωπό τους. Με το μαχαίρι στα δόντια απλά ακύρωσαν τον αντίπαλο από το δεύτερο δεκάλεπτο αναγκάζοντας τον να κάνει μπασκετικές…ταρζανιές για να μειώσει. Η επικράτηση, σαρωτική, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τρομερός Μάντζαρης αλλά κρατήστε και την εμφάνιση του Παπανικολάου ο οποίος βελτιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Οι Ελληνες παίκτες κράτησαν και πάλι τον Ολυμπιακό στον αφρό.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση