HomeCity GuideΜαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) αποτελεί μια πρωτοβουλία ανάδειξης μαθητικών έργων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής ή διαθεματικών έργων projects με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Πραγματοποιείται από το 2013 με μεγάλη επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο  σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και από το 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας προσέλκυσε πέρυσι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες γα να παρακολουθήσουν έργα από 7160 μαθητές και 500 σχολεία, ενώ για το 2016 το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί παράλληλα σε 17 πόλεις: Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά και Χίο

την Τετάρτη 6, Πέμπτη 07, την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2016

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σπουδαίο θεσμό για την εκπαιδευτική κοινότητα, ένα σημείο συνάντησης σχολείου και κοινωνίας και τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10-2015). Στο 5ο Φεστιβάλ ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης μας τίμησε με την παρουσία του συμμετέχοντας από το Υπουργείο στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πόλεων. Επιπλέον έχει της Στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), ενώ αρωγοί είναι κατά τόπους Δήμοι, Περιφέρειες και άλλοι Τοπικοί Φορείς.

6o_digifest_Πανελλήνια

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εκτίθενται και παρουσιάζονται μαθητικές δημιουργίες, διεξάγονται ομιλίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες για μαθητές και επισκέπτες από διακεκριμένα πρόσωπα της Πληροφορικής και της Εκπαίδευσης. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο (μέσα από τις ιστοσελίδες των τοπικών φεστιβάλ) επίπεδο. Πολλές φορές οι εργασίες είναι πρωτότυπες και έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές (Η εργασία «Η τραγωδία «ΕΛΕΝΗ» σε ψηφιακό κόμικ» του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. , παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο Κρήτης).  Ωστόσο, το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώνεται από τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και σας περιμένει σε κάποια από τις πόλεις διεξαγωγής στις 6, 7, 8 και 9 Απριλίου 2016!

Περισσότερες πληροφορίες: Στην κεντρική Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.digifest.info .

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή

Γεώργιος Πανσεληνάς, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

Παύλος Γκάσταρης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας

Γεώργιος Γώγουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης

Τιμολέων Θεοφανέλλης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου & Δωδεκανήσου

Δημήτριος Κολοκοτρώνης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας και Καρδίτσας

Λένα Μπαμπαλώνα, Σχολικός Σύμβουλος  Πληροφορικής Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αθανάσιος Μπασούνας, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πρέβεζας και Θεσπρωτίας

Ιωάννα Μπέλλου, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιωαννίνων και  Άρτας

Θεόδωρος Μπίρμπας, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αχαΐας και Ηλείας

Θεοδώρα Ναλμπάντη,  Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης

Σπύρος Παπαδάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

Γεράσιμος Πολυμέρης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιονίων Νήσων

Γεωργία Σπάλα, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας και Λακωνίας

Χαράλαμπος Σταχτέας, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Μαγνησίας & Τρικάλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση