HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: Ένταξη του εκούσιου αναδασμού περιοχών του Ηρακλείου σε πρόγραμμα υλοποίησης

Β. Κεγκέρογλου: Ένταξη του εκούσιου αναδασμού περιοχών του Ηρακλείου σε πρόγραμμα υλοποίησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέμα της ένταξης διαφόρων περιοχών του Νομού Ηρακλείου σε πρόγραμμα υλοποίησης αναφέρθηκε με ερώτηση του ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Στην ερώτηση του ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει:

“ Κύριοι Υπουργοί,

Η χρησιμότητα ενός αναδασμού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας είναι διαπιστωμένη, καθοριστική και αναγκαία για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Από τις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων, σε παλιότερες ερωτήσεις μου, είχε διαφανεί η έλλειψη συνεργασίας των δυο Υπουργείων και λόγω της οποίας τελικά δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα το έργο εκούσιου αναδασμού, Καστελίου, Δ. Φαιστού, και περιοχής Λύσματα, Δ.Δ Πλατάνου, Δήμου Γόρτυνας, του Νομού Ηρακλείου σε πρόγραμμα υλοποίησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στην με αρ. 218/30-08-2012 Αναφορά μου, ενημέρωνε ότι με την 4246/23/03/09 απόφαση Νομάρχη, κηρύχθηκε διενέργεια εκούσιου αναδασμού στην περιοχή του ΔΔ Καστελίου και στην περιοχή Λύσματα του ΔΔ Πλατάνου κατ’ επέκταση του υπάρχοντος αναδασμού της Γ Ζώνης Μεσαράς και

Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο του Περιφερειάρχη Κρήτης ότι τα τεχνικά και λοιπά στοιχεία του αναδασμού απεστάλησαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχε τότε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αναδασμών του 2010 και 2011, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου. Είχαν μάλιστα αποσταλεί στη Δ/νση Τοπογραφικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τα στοιχεία που ζητήθηκαν, καθώς και το τεχνικό δελτίο για ένταξη του έργου στο ΠΑΑ «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Επειδή τελικά το έργο δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα που έκλεισε 31-12-2015 και επειδή τώρα τρέχει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ερωτάστε κ.κ Υπουργοί 1.Προτίθεστε να φροντίσετε για την κήρυξη του εκούσιου αναδασμού Καστελίου, Δ. Φαιστού, και περιοχής Λύσματα, Δ.Δ Πλατάνου, Δήμου Γόρτυνας και την ένταξη του σε πρόγραμμα για την υλοποίηση του; 2.Ποιος φορέας ή όργανο είναι αρμόδιος για να αποφασίσει την κήρυξη του αναδασμού και ποιος είναι αρμόδιος για να τον χρηματοδοτήσει ή να τον εντάξει σε πρόγραμμα για την υλοποίηση των έργων και ποιο πρόγραμμα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση