HomeΣΠΟΡOι εκπλήξεις της σεζόν, ανά την Ευρώπη.

Oι εκπλήξεις της σεζόν, ανά την Ευρώπη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη να βαδίζουν προς την τελική τους ευθεία και αυτό το Σαββατοκύριακο να μην έχουμε δράση λόγω των φιλικών των Εθνικών ομάδων , ας δούμε ποιες ομάδες στα μεγάλα ευρωπαικά πρωταθλήματα (αλλά και το Ελληνικό) έχουν ξεχωρίσει ως τώρα.

Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθώ στις ομάδες που έχει προκαλέσει έκπληξη η πορεία τους και όχι ομάδες που παραδοσιακά είναι μεγάλες δυνάμεις.

Ο όρος ‘’έκπληξη της σεζόν’’ ως τώρα , ακούει κυρίως στο όνομα Λέστερ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι , με πρωτοστάτες τους Βάρντι , Μαχρέζ , Καντέ  , Σμάιχελ και Οκαζάκι , είναι 5 βαθμούς μπροστά από την 2η Τότεναμ , επτά αγωνιστικές πριν το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ και μοιάζει ικανή για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στην Αγγλία , και έχει κερδίσει τις καρδιές των οπαδών ανά τον κόσμο . Κι όμως δεν είναι μόνο η Λέστερ , που εντυπωσιάζει στο Νησί.

Εξαιρετική πορεία φέτος πραγματοποιεί και η Γουέστ Χαμ . Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς , έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις και έχει πετύχει σπουδαίες εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Άρσεναλ , Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτυ. Βρίσκεται στην 5η  θέση με 50 βαθμούς και διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρωταγωνιστής για τα σφυριά είναι ο Ντιμίτρι Παγέτ που με τις εμφανίσεις του , έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας του και την οδηγεί στην επιτυχία.

Στο δικό μας πρωτάθλημα , η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ο Πανιώνιος . Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα μέσα στην σεζόν και παρά τις αποχωρήσεις δύο σημαντικότατων μονάδων της , των Μπουμάλ και Χατζηισαία για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στα πλέι οφ. Κατόρθωμα πολύ σημαντικό καθώς αγωνίζεται κατά βάση με Έλληνες παίκτες λόγω έλλειψης αδειοδότησης .

Κολώνες στην προσπάθεια αυτή είναι ο εξαιρετικός τερματοφύλακας Διομήδης με πολλές σημαντικές επεμβάσεις και ο Μπακασέτας που με τα γκολ και τις ασίστ του έχει χαρίσει σημαντικούς βαθμούς στους Κυανέρυθρους.

Αξιοσημείωτη πορεία έχει καταγράψει και ο Πλατανιάς φέτος. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι στην έκτη θέση με 35 βαθμούς , εξασφάλισε άνετα την σωτηρία της και έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες για τα πλέι οφ.

Oι Χανιώτες με τους Μιλούνοβιτς και Ράμος να πετυχαίνουν σημαντικά γκολ , έχουν θετικό πρόσημο για την σεζόν αυτή ότι και να γίνει στις 3 επόμενες αγωνιστικές και την κρατάνε ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Μια άλλη ομάδα με αξιοσημείωτη πορεία είναι η Σασουόλο .Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο βρίσκεται στην 7η θέση του Καμπιονάτο και διεκδικεί με αξιώσεις ευρωπαϊκή έξοδο. Έχει την τύχη να διαθέτει στις τάξεις της ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Μπεράρντι , Πάολο Καναβάρο , Βρισάικο και Τρόττα που την έχουν βοηθήσει να πετύχει σπουδαίες νίκες απέναντι σε αντιπάλους όπως η Λάτσιο και η Μίλαν και να ικανοποιεί με την πορεία της.

Σε ένα τόσο ποιοτικό πρωτάθλημα όπως το Ισπανικό , η Θέλτα , μια ομάδα με πάρα πολλούς εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές , είναι έκπληξη που βρίσκεται στην 5η θέση και διεκδικεί την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αν αναλογιστούμε την πληθώρα ποιοτικών ομάδων που υπάρχουν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η ομάδα του Μπερίσο , με πρωταγωνιστές την τριάδα Νολίτο , Ιάγο Ασπας και Γκουιντέτι , εντυπωσιάζει και παρότι έχασε με κάτω τα χέρια από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ , βρίσκεται πολύ ψηλά στην βαθμολογία και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Tελευταία αναφορά στις εκπλήξεις της χρονιάς δεν θα μπορούσε να ναι άλλη από την Χέρτα. Η ομάδα του Βερολίνου , που σώθηκε οριακά στην περσινή Μπουντεσλίγκα , φέτος βρίσκεται στην 3η θέση , πίσω μόνο από το δίπολο Μπάγερν-Ντόρτμουντ και κρατάει γερά στα χέρια της την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Νταρντάι διαθέτει ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο , αυτό τον Ιμπίσεβιτς και Καλού , είναι πολύ σταθερή μέσα στην χρονιά και δείχνει ικανή να ολοκληρώσει την φετινή της πορεία πολύ ψηλά και φυσικά καλύτερα από ότι αναμενόταν.

Είδαμε λοιπόν πως σε όλα τα σπουδαία πρωταθλήματα της Ευρώπης , υπάρχουν εκπλήξεις . Είναι στο χέρι αυτών των ομάδων να σταθεροποιηθούν στα ψηλά της βαθμολογίας έτσι ώστε να είναι δεδομένο και όχι έκπληξη η καλή τους πορεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση