HomeΣΠΟΡΠηλαδάκης για πρόεδρος της Super League – Για ΕΠΟ ο Κουράκης

Πηλαδάκης για πρόεδρος της Super League – Για ΕΠΟ ο Κουράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η περίπτωση του Κώστα Πηλαδάκη για την προεδρία της Λίγκας και οι διεργασίες για τους υποψήφιους στις εκλογές της ΕΠΟ.

Οι διεργασίες για τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μποροβήλου στον προεδρικό θώκο της Super League συνεχίζονται και μάλιστα σε εντατικό ρυθμό.

Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι από τις ομάδες και αφορούν την αναζήτηση του περίφημου τεχνοκράτη που θα αναλάβει τη θέση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, ένα είναι αυτό που τυγχάνει κοινής αποδοχής.

Ο λόγος για τον Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος μετά την απεμπλοκή του από την ΑΕΛ, έχει αποτραβηχτεί από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ασχολείται με τις επιχειρήσεις του.

Το πρώην αφεντικό της Λάρισας έχει πολλούς υποστηρικτές (σχεδόν όλη η Λίγκα δίνει το «οκ») και θεωρείται αξιόπιστη και συνάμα ιδανική λύση για να αναλάβει πρόεδρος του συνεταιρισμού.

O ίδιος θέλει;

Ο 49χρονος επιχειρηματίας, βέβαια, δεν δείχνει ιδιαίτερη θέρμη για να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο το μοναδικό πράγμα που του άφησε είναι χρέη.

Βέβαια, αν διαπιστώσει ότι αποτελεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με στόχο ένα καλύτερο αύριο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με πραγματική διάθεση για αλλαγές και αξιοπιστία, τότε σίγουρα θα μπουν δεύτερες σκέψεις στο κεφάλι του.

Το δεδομένο είναι ότι αυτή τη στιγμή το όνομα του Κώστα Πηλαδάκη ακούγεται εντόνως στη Λίγκα, έχει πολλούς υποστηρικτές και θεωρείται ο κατάλληλος να αναλάβει μια νευραλγική θέση σε μία κρίσιμη περίοδο που (θεωρητικά) άπαντες δείχνουν διατεθειμένη να αλλάξει σελίδα ο χώρος του ποδοσφαίρου.

Η περίπτωση του Πατρίκ Κομνηνού

Βέβαια, ο Πηλαδάκης δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Ένα ακόμη όνομα που έχει ακουστεί για την προεδρία της Λίγκας είναι ο Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος έχει διατελέσει γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού από το 2009 έως το 2012.

Και αυτός θεωρείται πρόσωπο με πολλούς υποστηρικτές, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται δύσκολο να εγκαταλείψει το πόστο που έχει στην UEFA, (υπεύθυνος διασυλλογικών διοργανώσεων).

Για ΕΠΟ ο Κουράκης

Όσον αφορά στο στρατόπεδο της ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, έχουν αρχίσει οι διερευνητικές επαφές από την… αντιπολίτευση, αλλά και από τον Σταύρο Κοντονή σχετικά με τα πρόσωπα που θα κατέβουν υποψήφια για τον προεδρικό θώκο.

Ένα από αυτά είναι ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός αθλητισμού και επί σειρά ετών δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος γνωρίζει καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου και είναι από τους ανθρώπους εκείνους που μπορεί να αποτελέσει το λεγόμενο πρόσωπο «κοινής αποδοχής».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τη συνάντηση των «μεγάλων» (Κοντονή, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη και -πιθανότατα- Αλαφούζου).

Είναι δεδομένο ότι η πλευρά Σαββίδη θα ρίξει στο τραπέζι ονόματα που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ γενικότερα θα συζητηθούν περιπτώσεις ανθρώπων-τεχνοκρατών που θεωρούνται κατάλληλα να κατέβουν στις περίφημες εκλογές του Οκτωβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση