HomeΚΡΗΤΗΔιήμερο με αφρικανική σκόνη αναμένεται στην Κρήτη – Πώς να προφυλαχτείτε

Διήμερο με αφρικανική σκόνη αναμένεται στην Κρήτη – Πώς να προφυλαχτείτε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτρα προφύλαξης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να ληφθούν το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου 2016, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη και την Πέμπτη, είναι πολύ πιθανό, να υπάρξει αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων (μεταφορά σκόνης από νότιους ανέμους), πάνω από τη συνήθη μέση τιμή, που είναι τα 50 μg/m3.

Το φαινόμενο  θα είναι πιο έντονο από το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου και σταδιακά θα εξασθενήσει  από τα ξημερώματα μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της 24ης Μαρτίου.

Επειδή το γεγονός αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, η Διεύθυνση Υγείας συνιστά:

–           Περιορισμό στην άσκοπη χρήση των ΙΧ, επειδή το φαινόμενο επιτείνεται και λειτουργεί αθροιστικά με την ύπαρξη καυσαερίων.

–           Τα άτομα αυξημένου κινδύνου, δηλαδή ενήλικες και παιδιά με γνωστά αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και καρδιοπαθείς, θα πρέπει να περιορίσουν την σωματική άσκηση για τις ημέρες αυτές, και την όσο το δυνατόν μικρότερη παρουσία τους σε εξωτερικούς χώρους.

–           Σε κάθε περίπτωση, και επί οποιωνδήποτε εκδηλώσεων από το αναπνευστικό τους σύστημα, να επιδιωχθεί η επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση