HomeCity GuideΟμιλία για το παιδικό ψυχικό τραύμα από το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Ομιλία για το παιδικό ψυχικό τραύμα από το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστημονική ομιλία με θέμα «Το Παιδικό ψυχικό τραύμα: Από την αναγνώριση στην αντιμετώπιση διοργανώνει το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Ομιλητής στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπρη 31 Μαρτίου 2016, στις 10:00 το πρωί στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, θα είναι ο Δρ Ιωάννης Ανυφαντάκης, ψυχολόγος.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην είσοδο της αίθουσας Ανδρόγεω από τις 9:30πμ.

Βιογραφικά στοιχεία του ομιλητή

Ο Γιάννης Αθ. Ανυφαντάκης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Giessen (Γερμανία) και εκπόνησε τη διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έχει εξειδικευτεί στην σχεσιακή ψυχολογία (master), στην ψυχολογία της κοινότητας (master),στην θεραπεία του τραύματος και στις Συστημικές Αναπαραστάσεις. Παρακολούθησε επίσης το μεταπτυχιακό Μάστερ “E –Learning”, στο Τμήμα Ιατρικής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Διδάσκει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Έχει συνεργαστεί με την Ιατρική Σχολή  του Πανεπιστημίου Κρήτης ως επισκέπτης καθηγητής και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας από το 2002 έως σήμερα.

Ασχολείται με συμβουλευτική ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών, συντονίζει ομάδες για την προσωπική ανάπτυξη και διδάσκει τεχνικές χαλάρωσης (Αυτογενής Χαλάρωση).

Συνεργάζεται με σχολεία όλων των βαθμίδων για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής και την πρόληψη της δυσφορίας και με συλλόγους και οργανισμούς που περιθάλπουν παιδιά και εφήβους με έντονα οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα.

Διδάσκει και υποστηρίζει ομάδες για την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη σε επιχειρήσεις και σε δημόσιους οργανισμούς.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και βιβλία.

kentro sthriksis

Διαφήμιση
Διαφήμιση