HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Ηρακλής 4-0

Παναθηναϊκός – Ηρακλής 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Μολέντο και τον Μπεργκ να πετυχαίνουν από δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-0 τον Ηρακλή στη Λεωφόρο και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βασικός και πάλι ο Λέτο, επιστροφή για Μπουμάλ.

Η εικόνα του αγώνα

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Αντρέα Στραματσόνι, έδωσε φανέλα βασικού στον Σεμπάστιαν Λέτο, ωστόσο αυτό που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε κόντρα στον Ηρακλή και τον Ρόμπιν Λουντ. Από την άλλη, ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν θέλησε να κάνει… πειράματα σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, ό,τι καλύτερο διέθετε.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους «πράσινους» αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Εβαντζελίστα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσιλιανίδη και ο Γιάχος υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπεργκ που ανέλαβε την εκτέλεσή του νικήθηκε αρχικά από τον Χουάντερσον, όμως ο Σουηδός πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι». Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με τον Ηρακλή σε σύγχυση, έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 27′ από τη σέντρα του Εβαντζελίστα από τα δεξιά, ο Μολέντο που είχε προωθηθεί για ένα κόρνερ νωρίτερα, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μια φάση για την οποία φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας του Ηρακλή. Η πρώτη φάση για τον «Γηραιό» ήρθε στο 36′ με τον Μοντέιρο να κάνει ένα καλό σουτ και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε με το ίδιο πάθος και όρεξη και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 56′ ο Μπεργκ λίγο έλειψε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ όμως ο Χουάντερσον του είπε «όχι». Τελικά ο Σουηδός πήρε το αίμα του πίσω στο 68ο λεπτό. Πήρε τη μπάλα από τον Βιγιαφάνες, την πέρασε κάτω από τα πόδια του Καρασαλίδη και πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα του Ηρακλή για το 3-0. Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα από κόρνερ του Λέτο ο Μολέντο με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 4-0, με το δεύτερο γκολ του στο ματς.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Τριφυλλιού έφτασε μια ανάσα από το «χατ-τρικ» στο 83′, όταν το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή, απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα του Ηρακλή.

 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Λέτο, Μπεργκ (74′ Μαμούτε), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (81′ Μπουμάλ), Νάνο, Μέστο, Μολέντο, Εβανζελίστα (65′ Αμπέντ)

Ηρακλής: Χουάντερσον,Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (81′ Ζαμπάζης), Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (46′ Μπουλούτ), Ιντζόγλου (71′ Στάμου), Κυριακίδης, Μοντέιρο, Ζιάμπαρης, Βέλλιος, Λεοζίνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση