HomeΣΠΟΡΕυρωλίγκα Φάση των 16 : ΠΑΟ για ακόμα ψηλότερα , ο Ολυμπιακός ακόμα ζωντανός.

Ευρωλίγκα Φάση των 16 : ΠΑΟ για ακόμα ψηλότερα , ο Ολυμπιακός ακόμα ζωντανός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 18-19/3 διεξήχθηκαν πολλές σπουδαίες αναμετρήσεις για την φάση των 16 της Ευρωλίγκα που διατήρησαν ζωντανό το ενδιαφέρον για την τελική κατάταξη των ομίλων και το ποιες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι δύο αιώνιοι πέτυχαν σημαντικές νίκες που τους διατηρούν εντός των στόχων τους .

Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη , πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν με 84-79 , είναι μια ανάσα από την πρόκριση και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για την δεύτερη θέση. Οι Πράσινοι που ήταν πίσω στο σκορ για  μεγάλο διάστημα του αγώνα ,ανέτρεψαν την δυσάρεστη κατάσταση και μάλιστα παραλίγο να ανατρέψουν την διαφορά του πρώτου αγώνα. Κορυφαίοι για τους νικητές , οι Γουίλιαμς με 16 πόντους , Διαμαντίδης με 15 και 6 ασίστ , Γκιστ με 16 πόντους και Καλάθης με 12 πόντους και 9 ασίστ. Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεχώρισαν εκ νέου οι Τζάνινγκ (16 πόντοι ) , Ντιλέινι (11 πόντοι) , Ράντολφ (13 πόντοι ) και Κλαβέρ (13 πόντοι).

Στην Ρωσία , η ΤΣΣΚΑ κέρδισε μάλλον εύκολα την Λαμποράλ Κούτσα με 90-78 και έκανε μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση. Οι Ρώσοι που δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους σε όλο το παιχνίδι είχαν ως κορυφαίους τους Ντε Κολό (19 πόντοι), Τεόντοσιτς (17 πόντοι και 6 ασίστ) και Χίγκινς με 18 πόντους . Για τους Βάσκους που διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος , ξεχώρισε άλλη μια φορά ο Γιάννης Μπουρούσης με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στην Τουρκία , η Φενερμπακτσέ κέρδισε την Νταρουσάφακα με 77-69 και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου της .Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , κορυφαίοι ήταν οι Ούντοχ με 18 και Ντατόμε με 14 πόντους . Όσον αφορά την Νταρουσάφακα η οποία αποκλείστηκε και τυπικά μετά την σημερινή ήττα, προσπάθησαν οι Γουίλμπεκιν με 11 , Γιαγκμούρ με 10 και Ρέντιγκ με 12 πόντους χωρίς να είναι ικανοί να διεκδικήσουν την νίκη.

Στο Ισπανικό κλάσικο, στο Παλαού Μπλαουγκράνα , η Μπαρτσελόνα επικράτησε της πολύ κακής Ρεάλ Μαδρίτης με 72-65 και πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη στην προσπάθεια της για πρόκριση. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης που πέτυχαν μόλις 4 πόντους στην πρώτη περίοδο αν και προσπάθησαν αρκετά στην συνέχεια με μπροστάρηδες τους Αγιόν με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και Ρέγες με 11 πόντους ,δεν ανέτρεψαν την κατάσταση και δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση. Από την Μπαρτσελόνα εκπληκτικός ήταν ο Περπέρογλου με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Σατοράνσκι με 17 πόντους.

Στο τελευταίο από τα παιχνίδια της Πέμπτης , η Μπάμπεργκ συνέχισε την εκπληκτική της πορεία , επικρατώντας με 84-79 της Χίμκι και μένοντας ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση . Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι κορυφαίοι ήταν οι Ζήσης με 16 πόντους και 8 ασίστ και Γουοναμέικερ με 25 πόντους . Από τους Ρώσους που είναι σε κάμψη ξεχώρισαν οι Ράις με 9 πόντους και 11 ασίστ και οι Σβεντ και Ντράγκιτς που πέτυχαν από 14 πόντους.

Στο ΣΕΦ , ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη , επί της ουσιαστικά ( και από απόψε και τυπικά) αποκλεισμένης Ζαλγκίρις με 74-59 και συνεχίζει να ελπίζει . Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξε σπουδαία άμυνα και με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Γιώργο Πρίντεζη που πέτυχε 17 πόντους υπέταξε την ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους , από την οποία και πάλι προσπάθησαν μόνοι τους οι Γιανκούνας (12 πόντοι ) και Βουγιούκας (14 πόντοι)

Η Εφές πέτυχε μια σπουδαία αλλά πιο δύσκολη από το αναμενόμενο, νίκη, στην έδρα της επί της Τσεντεβίτα με 80-76 και έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ανέτρεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο την μικρή διαφορά με την οποία ήταν πίσω στο σκορ σε όλο τον αγώνα και πήρε την νίκη . Για τους Τούρκους κορυφαίοι ήταν οι Ερτέλ με 19 πόντους  και 8 ασίστ  και Μπράουν με 12 πόντους και 6 ασίστ , ενώ για τους μαχητικούς Κροάτες , ξεχώρισαν οι Αράποβιτς και Γκόρντιτς που πέτυχαν από 16 πόντους.

Ο Ερυθρός Αστέρας δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε στην έδρα της Μάλαγα , αλλά με επιμέρους σκορ στο 2ο ημίχρονο 51-29 πήρε τελικά την νίκη με 78-72 και κυνηγάει με αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας . Οι Σέρβοι ανέτρεψαν διαφορά 16 πόντους  με κορυφαίο τον Γιόβιτς που πέτυχε 16 πόντους ενώ για τους Ισπανούς που αποκλείστηκαν σήμερα και τυπικά κορυφαίος ήταν ο Νέντοβιτς με 22 πόντους.

Με 3 αγωνιστικές να απομένουν , στον όμιλο του Παναθηναϊκού , η πρώτη θέση έχει καταληφθεί από την Φενερμπακτσέ ενώ ΠΑΟ , Λοκομοτίβ , Ερυθρός Αστέρας και Εφές διεκδικούν τις υπόλοιπες θέσεις με τις 3 πρώτες να παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας και τους Τούρκους να καιροφυλακτούν να κλέψουν μια θέση στα προημιτελικά.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού τώρα , η ΤΣΣΚΑ έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την πρώτη θέση και η Λαμποράλ για την δεύτερη , αλλά από κει και κάτω όλες οι ομάδες πλην Ζαλγκίρις διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις και το φινάλε προμηνύεται δραματικό.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση