HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: «Να προχωρήσουν τα συμπληρωματικά έργα Φράγματος Μπραμιανών-Ιεράπετρας».

Β. Κεγκέρογλου: «Να προχωρήσουν τα συμπληρωματικά έργα Φράγματος Μπραμιανών-Ιεράπετρας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τα συμπληρωματικά έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί το Φράγμα Μπραμιανών -Ιεράπετρας συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, ζήτησε να πληροφορηθεί την πρόοδο των μελετών, ύψους περίπου 17εκ. Ευρώ για το έργο αυτό και τόνισε ότι η θωράκιση του έργου αυτού εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και συμβάλλει σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη, αφού στηρίζει τις δυναμικές καλλιέργειες τις περιοχής και αυξάνει και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Επιπλέον ζήτησε τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες και να ολοκληρωθούν συμπληρωματικά έργα: α)Διαχείρισης των φερτών υλών για τον περιορισμό της πρόσχωσης του ταμιευτήρα και η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής κατάντη του υπερχειλιστή του Φράγματος με την τοποθέτηση ρυθμιστικού θυροφράγματος.

β)Αύξησης της παροχετευτικότητας των αγωγών μεταφοράς του νερού από τις υδροληψίες Καλαμαυκιανού και Μύρτου στον Ταμιευτήρα Μπραμιανών με την κατασκευή και του Φράγματος σε θέση παρά τον οικισμό Μύθων του χειμάρου Μύρτου.

γ)Βελτίωσης του οδικού δικτύου και της περίφραξης περιμετρικά του Ταμιευτήρα προκειμένου να διαμορφωθούν χώροι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του κοινού και δ)Βελτίωσης διαχείρισης του υδατικού δυναμικού του ταμιευτήρα για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου Ιεράπετρας και της ευρύτερης αρδευόμενης περιοχής.

Ο Υπουργός δέχτηκε να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υποδομών παρότι θεωρεί ότι έπρεπε ένα μόνο Υπουργείο να εμπλέκεται, αναγνώρισε την αναγκαιότητα συμπληρωματικών έργων για το φράγμα Μπραμιανών και δεσμεύτηκε πως στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου είτε σε κεντρικό είτε περιφερειακό επίπεδο θα φροντίσει τη χρηματοδότηση του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση