HomeΚΡΗΤΗΝ. Ανδρουλάκης: «Ας αφήσει η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον Καμμένο και να απαντήσει στα θέματα που ανοίγει η Τουρκία»

Ν. Ανδρουλάκης: «Ας αφήσει η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον Καμμένο και να απαντήσει στα θέματα που ανοίγει η Τουρκία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δυσάρεστη για τη χώρα μας εξέλιξη έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο προσχέδιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στο «Ακραίως» και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως «οι προτάσεις της Επιτροπής για την Σύνοδο Κορυφής περιπλέκουν την διαδικασία επανεγκατάστασης στην Τουρκία.

Οι προτάσεις της Επιτροπής προβλέπουν ότι όσοι έρχονται στα Ελληνικά νησιά θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο η οποία θα εξετάζεται κανονικά. Μια διαδικασία η οποία σήμερα στην Ελλάδα κρατάει πολλούς μήνες. Μόνο αυτοί των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται θα μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία.

«Δεν ισχύει η Κοινή Δήλωση της προηγουμένης εβδομάδας πως όλοι θα επιστρέφουν στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Η Κοινή Δήλωση της προηγουμένης εβδομάδας έπειτα από τη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας προέβλεπε ότι όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα επιστρέφουν στην Τουρκία με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως δεν είναι αισιόδοξος καθώς όπως είπε βλέπει να ανοίγουν εθνικά θέματα. «Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την έλλειψη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής και στρατηγικής για να περάσει τις θέσεις της», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Μουζάλα είπε: «Σήμερα συζητάμε το προσφυγικό όχι το σκοπιανό. Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με Καμμένο».

Πρόσθεσε δε πως «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις στο προσφυγικό. Το σκοπιανό δεν λύνεται σήμερα. Είναι εκ του πονηρού να μην απαντάς στο επίκαιρο και να ανοίγεις ένα άλλο θέμα.

Ο Ερντογάν κάνει παζάρι εκμεταλλευόμενος την τραγωδία των προσφύγων, όχι μόνο για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη αλλά και για να ενισχύσει την γεωπολιτική του στρατηγική. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί για να μη συμβεί εις βάρος μας.»

«Ο κ. Μουζάλας πρέπει να ζητήσει πολλά συγγνώμη για τη διατύπωση», κατέληξε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση