HomeΣΠΟΡΤσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 :Δύο πράγματα είναι σίγουρα : Ο Μέσι σκοράρει πάντα εναντίον της Άρσεναλ και στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί.

Τσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 :Δύο πράγματα είναι σίγουρα : Ο Μέσι σκοράρει πάντα εναντίον της Άρσεναλ και στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Απόψε ,Τετάρτη 16/3, είχαμε τους τελευταίους αγώνες της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ που θα έδιναν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τους προημιτελικούς.

Πρόκειται για τις αναμετρήσεις , Μπαρτσελόνα- Άρσεναλ και Μπάγερν-Γιουβέντους.

Στο παιχνίδι του Καμπ Νου σαφές φαβορί ήταν οι γηπεδούχοι λόγω της επικράτησής τους στο παιχνίδι του Λονδίνου με σκορ 2-0  , ενώ στην αναμέτρηση στο Μόναχο όλα ήταν ανοιχτά αν και η Μπάγερν είχε ένα μικρό προβάδισμα , λόγω των 2 εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στην έδρα της Γιουβέντους.

Στην Ισπανία , επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα προγνωστικά , καθώς η Μπαρτσελόνα , αν και δυσκολεύτηκε κάπως , ζευγάρωσε τις νίκες επί των Κανονιέρηδων με 3-1 και προκρίθηκε σχετικά εύκολα στους προημιτελικούς .

Τα γκολ για τους πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν οι Νειμάρ στο 18 , Σουάρεζ στο 65 και Μέσι στο 88 , ενώ για την Άρσεναλ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ελνένι στο 51.

Στο πρώτο ημίχρονο παρότι η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε νωρίς και είχε και ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα , δεν κυριάρχησε καθώς και η Άρσεναλ είχε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει , με τον Φλαμινί στο 26 και τον Σάντσεζ στο 39 .

Ο Χιλιανός ήταν ο δημιουργός για το γκολ του Ελνένι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Βενγκέρ έδειξε να το πιστεύει και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες πριν το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα  το οποίο ουσιαστικά τις έκοψε τα φτερά.

Είχε μια ευκαιρία βέβαια με δοκάρι του Γουέλμπεκ στο 66 αλλά γενικά υποτάχτηκε στην σπουδαία αντίπαλο της και δέχθηκε ένα ακόμα γκολ από τον Μέσι σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Η Άρσεναλ κρατάει από αυτήν την εμπειρία , την καλή εμφάνιση του δεύτερου παιχνιδιού και θα  ελπίζει στο μέλλον να σταματήσει να κληρώνεται με Μπάγερν ή Μπαρτσελόνα για να διεκδικήσει μια καλύτερη πορεία .

Πλέον ουσιαστικά έχει μείνει εκτός στόχων καθώς θέλει πολύ δουλειά για κατάκτηση του πρωταθλήματος και έχει αποκλειστεί από όλες τις άλλες διοργανώσεις.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη , το μόνο αρνητικό που αποκόμισε από το σημερινό παιχνίδι ήταν η νωθρή εμφάνιση της ως το 65 που επέτρεψε –έστω και για λίγο- στην Άρσεναλ να έχει ελπίδες.

Κατά τα άλλα συνεχίζει να είναι μέσα σε όλους τους στόχους και μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Ισπανίας , έχει τεράστιες πιθανότητες να κερδίσει στον τελικό του Copa del Rey και βλέπει με αισιοδοξία την συνέχεια της πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Allianz Arena , είχαμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι  όπου η Γιουβέντους έβαλε πολύ δύσκολα στην Μπάγερν και για 90 λεπτά κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της αλλά τελικά υποτάχθηκε στην παράταση στην ανωτερότητα των Γερμανών.

Η Μπάγερν επικράτησε με 4-2 ( 2-2 σκορ κανονικής διάρκειας )και πέρασε στα προημιτελικά , πολύ πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν. Τα γκολ για τους Γερμανούς πέτυχαν οι Λεβαντόφσκι στο 73 , Μίλερ στο 91 , Τιάγκο στο 108 και Κόμαν στο 110 , ενώ για την Μεγάλη Κυρία , οι Πογκμπά στο 5 και Μοράτα στο 28.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πρωταθλητές Ιταλίας καθώς πέτυχαν 2 γρήγορα γκολ και παρά τις ευκαιρίες των Βαυαρών αντιστεκόταν σθεναρά και είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Αυτό συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο αν και σιγά σιγά η Μπάγερν κέρδιζε χώρο απέναντι στην Γιούβε που ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και όταν μπήκε το πρώτο γκολ στο 73 , όλα έδειχναν πώς η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου.

Πράγματι ο Μίλερ ισοφάρισε στο 91 , οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση και δείχνοντας ότι η Μπάγερν ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει .

Στην παράταση η Γιουβέντους είχε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Λιχτστάινερ στο 93ο λεπτό , αλλά στην συνέχεια κατέρρευσε και δέχτηκε 2 γκολ μέσα σε 2 λεπτά που  ουσιαστικά έδωσαν την πρόκριση στους Βαυαρούς.

Η Γιουβέντους αξίζει πολλά μπράβο για την συνολική της εμφάνιση σε ένα ζευγάρι που έμοιαζε το αουτσάιντερ από την αρχή του και ήταν αυτή που έχασε την πρόκριση μέσα στα χέρια της .

Πλέον με αυτήν την εμφάνιση απέναντι στην Μπάγερν , ξέρει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στο τοπ επίπεδο της Ευρώπης και θα διεκδικήσει με ανεβασμένη ψυχολογία τους 2 εγχώριους τίτλους.

Η Μπάγερν , συνέχισε τις ασταθείς εμφανίσεις του τελευταίου καιρού , πληρώνοντας τους κλυδωνισμούς από την ανακοίνωση της πρόσληψης του Γκουαρντιόλα στην Σίτυ , όμως με όπλο την ποιότητα των παικτών της πήρε την πρόκριση και έχει ως στόχο το τρόπαιο.

Η οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ που πρόεκυψε από τα παιχνίδια που είχαμε τις τελευταίες βδομάδες είναι : Ρεάλ Μαδρίτης , Μπαρτσελόνα , Μπάγερν , Παρί Σεν Ζερμέν , Μάντσεστερ Σίτυ , Ατλέτικο Μαδρίτης , Μπενφίκα και Βόλφσμπουργκ .

Προσωπικά θεωρώ τις 3 πρώτες ως φαβορί για διεκδίκηση του τροπαίου αλλά πρόκειται για μια διοργάνωση που κανείς δεν είναι σίγουρος για την έκβασή της πριν το σφύριγμα της λήξης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση