HomeΚΡΗΤΗΑύξηση εισακτέων σε τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης και του Πανεπιστημίου – Δείτε τις αυξομειώσεις πανελλαδικά

Αύξηση εισακτέων σε τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης και του Πανεπιστημίου – Δείτε τις αυξομειώσεις πανελλαδικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και δύο τμήματα του ΤΕΙ αύξησαν τους εισακτέους τους όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης και σε ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης μειώθηκαν οι εισακτέοι.

Τα Τμήματα με τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης εισακτέων

Η μεγαλύτερη αύξηση εισακτέων παρατηρείται στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου καθώς οι εισακτέοι αυξάνονται κατά 30 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος και το ποσοστό της αύξησης διαμορφώνεται στο 42,86%. Ακολουθεί το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων με αύξηση 20 ποσοστιαίων μονάδων ενώ άλλο ένα Τμήμα Πληροφορικής αυτό του Αριστοτελείου περιλαμβάνεται στον πίνακα των Τμημάτων με τη μεγαλύτερη αύξηση εισακτέων καθώς το συναντάμε στην τρίτη θέση με ποσοστό αύξησης 20%

TMHMATA 1

ΤΕΙ με μεγάλη αύξηση

Στα ΤΕΙ πρωταθλητές στην αύξηση εισακτέων αναδεικνύονται οι εισαγωγικές κατευθύνσεις του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης με ποσοστό αύξησης της τάξης των 66,67 ποσοστιαίων μονάδων.

TMHMATA2 TMHMATA3

Τμήματα με μείωση εισακτέων

Μόλις 50 Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ καταγράφουν φέτος μείωση εισακτέων με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι Τμήματα των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.   Προγράμματα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής σε Ιωάννινα και Ηράκλειο καταγράφουν μείωση 83,33 και 77,78 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ σημαντική μείωση σημειώνεται και στα Τμήματα Ιερατικών Σπουδών.

TMHMATA4 TMHMATA5

Μόλις 5 Τμήματα των ΤΕΙ με μείωση εισακτέων

Μόλις πέντε Τμήματα των ΤΕΙ καταγράφουν μείωση, αφού τα υπόλοιπο είτε αυξάνουν τους εισακτέους τους είτε ο αριθμός αυτών παραμένει σταθερός. Τα Τμήματα των ΤΕΙ με τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

TMHMATA6

Διαφήμιση
Διαφήμιση