HomeΚΡΗΤΗΜοίρασαν δώρα και χαμόγελα στην… παιδιατρική – Μία κίνηση «ανθρωπιάς» από τους προσκόπους

Μοίρασαν δώρα και χαμόγελα στην… παιδιατρική – Μία κίνηση «ανθρωπιάς» από τους προσκόπους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δώρα και χαμόγελα μοίρασαν σήμερα το πρωί οι πρόσκοποι του Ηρακλείου στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Η κίνηση αυτή του 4ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ηρακλείου ξεκίνησε στα τέλη του Δεκεμβρίου όταν αποφάσισαν να συγκεντρώσουν παιχνίδια, παζλ και βιβλία προκειμένου να δοθούν στα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής με σκοπό να πάρουν μία… ανάσα από την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν.

«Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Συγκεντρώσαμε πάρα πολλά παιχνίδια για κάθε ηλικία. Αποφασίσαμε να τα δώσουμε τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική και σήμερα πήγαμε στο Βενιζέλειο. Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ όταν τους δώσαμε τα δώρα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η αρχηγός του 4ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, Νεκταρία Χανιωτάκη.

PROSKOPOI2

Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν και αρκετά βιβλία τα οποία οι πρόσκοποι αποφάσισαν να τα δωρίσουν στο Βενιζέλειο όπου αυτόν τον καιρό ετοιμάζει μία βιβλιοθήκη.

PROSKOPOI4

Αποστολή στους… μετανάστες της Μυτιλήνης

Στους μετανάστες της Μυτιλήνης θα βρεθούν σύντομα οι πρόσκοποι του Ηρακλείου με σκοπό να βοηθήσουν όπως μπορούν στα όσα βιώνουν οι πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα.

Η αποστολή των ενήλικων πλέον προσκόπων θα μεταβεί στην Μυτιλήνη στις 7 Απριλίου και αναμένεται να επιστρέψει μετά από πέντε ημέρες.

«Εμείς κάνουμε την αρχή στην Κρήτη και πάμε στην Μυτιλήνη για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή», υπογράμμισε σχετικά η κ. Χανιωτάκη η οποίο ανέφερε ότι η αποστολή περιλαμβάνει 30 προσκόπους απ’ όλα τα συστήματα του Ηρακλείου.

PROSKOPOI3

Εκπαίδευση αεροπροσκόπων

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από 1 έως 3 Απριλίου θα βρίσκονται στο Ηράκλειο εκπαιδευτές απ’ όλη την Ελλάδα οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν βαθμοφόρους αεροπροσκόπους.

«Πρόκειται για μία σχολή βασικών αεροπροσκοπικών γνώσεων που μεταξύ άλλων θα κάνουμε πτήσεις στο αεροδρόμιο», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Χανιωτάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση