HomeΚΡΗΤΗΟ Β.Κεγκέρογλου για το οδικό σύστημα Κρήτης και τα προβλήματα του

Ο Β.Κεγκέρογλου για το οδικό σύστημα Κρήτης και τα προβλήματα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται το οδικό σύστημα του νησιού και τα προβλήματα του έχει αναφερθεί με συχνές παρεμβάσεις του στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου το οδικό σύστημα της Κρήτης έχει ανάγκη από μέσο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό αλλά και από έργα άμεσης οικονομικής και αναπτυξιακής απόδοσης» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Κεγκέρογλου υπογραμμίζει την ανάγκη καθορισμού προτεραιοτήτων για την κατασκευή νέων τμημάτων αλλά και βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου Κρήτης και αναφέρεται στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική ανάπτυξη αν περιοχές με δυναμικές καλλιέργειες διασυνδεθούν μέσω αναβαθμισμένων δρόμων με πύλες εισόδου και εξόδου του νησιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει περιοχές με δυναμικές καλλιέργειες, όπως Κουντούρα Χανίων, Λέντα, Αντισκάρι, Γέρου-Κάμπου Μεσαράς και Άρβη ,Ψαρή Φοράδα, Τέρτσα Βιάννου Ηρακλείου και οι οποίες έχουν σημαντική παραγωγή και η ευκολότερη πρόσβαση τους στα λιμάνια είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Ο Βουλευτής ενόψει μάλιστα των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αναφέρεται σε όλο τον νότιο οδικό άξονα Κρήτης, συμπεριλαμβανομένου του ΒΟΑΚ και των κάθετων διασυνδέσεων και στην ανάγκη χρηματοδότησης του.

Τέλος, ζητά τη βελτίωση του δρόμου Ηρακλείου-Βιάννου αλλά και την κατασκευή κόμβων Πεζών, Αρκαλοχωρίου και αναφέρεται στην ανάγκη κατασκευής ανισόπεδου κόμβου που θα συνδέει την εθνική οδό Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου με το δρόμο Σταλίδα-Μοχός.

Στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μεταξύ άλλων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε οδικά έργα άμεσης απόδοσης που θα άρουν τους περιορισμούς οδικής πρόσβασης περιοχών με δυναμικές καλλιέργειες, που συμβάλλουν σημαντικά στο εθνικό προϊόν;

2.Ποια οδικά έργα εκτιμάτε ότι μπορούν να βελτιωθούν άμεσα;

3.Ποια οδικά έργα της Κρήτης προτίθεστε να εντάξετε σε χρηματοδοτικά προγράμματα ώστε να κατασκευαστούν άμεσα;

4.Πότε εκτιμάτε ότι θα δημοπρατηθούν τα έργα των απαραίτητων κόμβων και των άλλων συνδέσεων;.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 18-03-2016 αναμένεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης ερώτησης για την κωλυσιεργία στο έργο «Δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά», το οποίο δεν προχωρά παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού στον κ. Κεγκέρογλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση