HomeΣΠΟΡΟμάδες που δεν άντεξαν την πίεση μες στη σεζόν.

Ομάδες που δεν άντεξαν την πίεση μες στη σεζόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη.

 

Με την ποδοσφαιρική σεζόν ανά τον κόσμο να βαίνει προς την τελική ευθεία , πολλές είναι οι ομάδες που δεν άντεξαν την πίεση που είχε δημιουργηθεί για την ολοκλήρωση των στόχων τους και παρέκκλιναν από αυτούς , απογοητεύοντας τους οπαδούς τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Άρσεναλ . Με την ήττα μες στο γήπεδο της από την Γουότφορντ με 2-1 , έμεινε και εκτός του στόχου του κυπέλλου Αγγλίας.

Παράλληλα , τον τελευταίο καιρό είχε χάσει καθοριστικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ , στην έδρα της , όπως με την Σουόνσι και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα και έτσι αν δεν αλλάξει κάτι , η σεζόν θα είναι πλήρως αποτυχημένη.

Και όλα αυτά ενώ σε καμία φάση της χρονιάς ήταν πρώτη με κύριες ανταγωνίστριες της για τον τίτλο τις Τότεναμ και Λέστερ , αλλά η προσμονή για επιτυχίες την λύγισε.

Στην Πρέμιερ Λιγκ ένα ακόμα παράδειγμα είναι η Νιούκαστλ . Με το ρόστερ που διαθέτει , θα έπρεπε να εξασφαλίσει σχετικά άνετα την σωτηρία .

Όμως κάτι οι επιλογές του πρόεδρου Άσλει για τον οποίο πνέουν μένεα οι οπαδοί των ανθρακωρύχων , κάτι οι λάθος χειρισμοί του προπονητή Μακ Λάρεν ,  η ομάδα κινδινεύει άμεσα με υποβιβασμό .

Μένει να αποδειχθεί αν η πρόσληψη ενός τόσο σπουδαίου προπονητή ( και ας είχε πλήρως αποτυχημένο πέρασμα από την Ρεάλ Μαδρίτης ) , του Ράφα Μπενίτεθ , δώσει την ώθηση στην Νιούκαστλ να σώσει την χρονιά ή αν υποβιβαστεί δεύτερη φορά μέσα σε 7 χρόνια.

Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για ομάδα που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του κόσμου , το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο ΠΑΟΚ .

Ο δικέφαλος του Βορρά , με σταθερή διοίκηση , με ελπιδόφορο προπονητή και μεταγραφές τύπου Μπερμπάτοφ , είχε ως στόχους την διεκδίκηση του πρωταθλήματος , το Κύπελλο και μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη .

Το αποτέλεσμα; Το πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς , στην Ευρώπη κατάφερε να αποκλειστεί γιατί περί κατορθώματος μιλάμε όταν σε ένα όμιλο μένεις αήττητος από την Ντόρτμουντ και παίρνεις την 3η θέση , όσο για το Κύπελλο όλοι ξέρουμε τι έγινε.

Πλέον για τον δικέφαλο , ο μόνος στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα , όπου με άλλη ψυχολογία λόγω του νέου προπονητή ίσως τα καταφέρει .

Μια ακόμα ομάδα που δείχνει ανά περιόδους σημάδια κατάρρευσης , είναι η Βαλένθια . Οι νυχτερίδες , με αξιοζήλευτη πορεία πέρυσι που τις έφεραν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αρκετές ποιοτικές  μονάδες , φέτος έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία .

Τα αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς , ανάγκασαν την διοίκηση να απομακρύνει  τον αρχιτέκτονα της περσινής ομάδας Νούνο και να πάρουν στην θέση του , τον Γκάρι Νέβιλ.

Αυτό το γεγονός όχι απλά δεν βοήθησε , αλλά με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές όπως η πανεύκολη πρόκριση επί της Ραπίντ Βιέννης που την διατηρεί ακόμα στο Γιουρόπα Λιγκ , η σεζόν είναι πλήρως αποτυχημένη .

Δεν συμπεριλήφθηκαν ομάδες όπως ο Παναθηναικός , η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Μίλαν , καθώς σε όλη την χρονιά ήταν κοντά στους στόχους τους σε κάποιο βαθμό και ακόμα υπάρχει κάτι να διεκδικήσουν .

Όπως είδαμε , είναι πολύ εύκολο για μια ομάδα να βγει εκτός στόχων . Για να αποφευχθεί αυτό  , χρείάζεται αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της . Δηλαδή την διοίκηση , τους παίκτες , το προπονητικό τιμ αλλά και τους οπαδούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση