HomeΣΠΟΡΑΕΚ – Πανθρακικός 3-0

ΑΕΚ – Πανθρακικός 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H AEK, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αραβίδη (2 γκολ, 1 ασίστ), επικράτησε με 3-0 του Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ και άνοιξε τη διαφορά στους 8 βαθμούς από τον τρίτο Παναθηναϊκό.
Η εικόνα του αγώνα
Οι αρκετές απουσίες, λόγω καρτών, έδωσαν την ευκαιρία στον Γκουστάβο Πογέτ να πειραματιστεί, ξεκινώντας βασικούς τους Τόμας Πέκχαρτ (δίδυμο με τον Χρήστο Αραβίδη) και Ντιέγκο Μπουονανότε σε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο. Μόλις στο 2ο λεπτό η ΑΕΚ έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Τρύφων Γιούδας πρόλαβε τον Χρήστο Αραβίδη προτού φανεί απειλητικός.
Όπως αποδείχθηκε, η συγκεκριμένη φάση αποτέλεσε την προειδοποιητική βολή, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μπουονανότε άνοιξε το σκορ για την «Ένωση» με δυνατό σουτ, ύστερα από ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων και πάσα του Αραβίδη.

Στο 11′, ο Αραβίδης από δημιουργός μετατράπηκε σε… εκτελεστής και με όμορφη κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» ήταν καταιγιστικοί και στο 17ο λεπτό ο Αραβίδης, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, διαμόρφωσε το 3-0. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για την ΑΕΚ, καθώς κάθε επίθεση μύριζε… γκολ.
Παρά τις δύο αναγκαστικές αλλαγές (Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος) οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στον αμυντικό τομέα, αφού ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Αλάιν Μπαρόχα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ διατήρησε τα ηνία, αλλά επέλεξε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές για τους γηπεδούχους προήλθαν από στημένες φάσεις, αλλά οι εκτελέσεις φάουλ των Γκάλο και Μάνταλου δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.
Στον αντίποδα, ο Πανθρακικός απείλησε μόνο μέσω μακρινών σουτ, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκεται την ΑΕΚ νικήτρια με 3-0.

MVP
Ο Χρήστος Αραβίδης, μία ημέρα μετά τα 29α γενέθλιά του, έκανε… πάρτι στο ΟΑΚΑ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ. Ο Έλληνας επιθετικός με δύο γκολ και μία ασίστ πήρε από το χέρι την «Ένωση» και την οδήγησε σε μία εύκολη νίκη επί του Πανθρακικού.

Αδύναμος κρίκος
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Μπουγαΐδης, Μελίσσης) αποτέλεσε γι’ ακόμη μία αγωνιστική την «αχίλλειο πτέρνα» του Πανθρακικού. Έλλειψη καθαρού μυαλού, αβίαστα λάθη και κακές τοποθετήσεις συνέθεταν το σκηνικό στην άμυνα της θρακιώτικης ομάδας.

Σχόλιο
Ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής εξαιτίας του εύρους του σκορ. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Παρά τις αρκετές αλλαγές, η «Ένωση» κατάφερε να «καθαρίσει» το τρίποντο πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο 20λεπτο.
Θετικό για τον Γκουστάβο Πογέτ το γεγονός πως, παρά τη χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου, αρκετοί ποδοσφαιριστές που θεωρούνται αναπληρωματικοί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε κι έδειξαν καλά στοιχεία.
Όσον αφορά στον Πανθρακικό, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση μ’ αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να υποστεί μία καταδικαστική ήττα για τη συνέχεια, όντας με το 1,5 πόδι στη Football League.

Οι συνθέσεις
AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος (34′ Λαμπρόπουλος), Άρθο, Σοϊλέδης (25′ Βασιλαντώνοπουλος), Σιμόες, Μάνταλος, Κορδέρο (, Μπουονανότε, Αραβίδης, Πέκχαρτ.

Πανθρακικός: Γιούδας (85′ Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72′ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση