HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση Μαριά για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων

Παρέμβαση Μαριά για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κατεπείγουσα αποψινή του Επιστολή προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς ζήτησε την άμεση παρέμβαση της ΕΕ προς τις αρχές των Σκοπίων για την απελευθέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων που ακολουθώντας την πορεία των προσφύγων από την Ειδομένη προς το μόρφωμα των Σκοπίων συνελήφθησαν από σκοπιανούς στρατιώτες και συνοριοφύλακες.

Στην Επιστολή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι δημοσιογράφοι ακολουθώντας τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης δεν αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονται σε σκοπιανό έδαφος με αποτέλεσμα δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού να τους συλλάβουν και να τους μετέφεραν στο χωριό Μόιν πριν τελικά οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γευγελής.

Στην Επιστολή επίσης τονίζεται ότι τα Σκόπια έχουν επανειλημμένα προβεί κατά το έτος 2016 σε παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Πρώτον με το να κατασκευάσουν φράχτες για να αποτρέψουν την είσοδο των προσφύγων στα Σκόπια παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη της Γενεύης του 1951 για την προστασία των προσφύγων. Δεύτερον παραβιάζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μια και οι σκοπιανοί έριξαν εντός της Ελληνικής Επικράτειας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των προσφύγων για να τους αποτρέψουν να διασχίσουν τα σύνορα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση