HomeΣΠΟΡΜάρκο Σίλβα: «Δείξαμε ότι είμαστε άξια στην κορυφή»

Μάρκο Σίλβα: «Δείξαμε ότι είμαστε άξια στην κορυφή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαρούμενος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μάρκο Σίλβα, τόνισε πως η ομάδα του δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, δείχνοντας το μέγεθός της.Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα ήταν μία βραδιά που δεν δείξαμε μόνο ποιότητα, αλλά και το μέγεθος ως σύλλογο. Συγχαρητήρια στον κόσμο, στην Ελλάδα χρειάζονται τέτοια, ο κόσμος έδειξε στην Ελλάδα ένα καλό παράδειγμα.

Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Έπρεπε να ρισκάρουμε, δεν ξεκινήσαμε καλά κι έπρεπε να αντιδράσουμε. Στο πρώτο το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, στο δεύτερο δείξαμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ κι έπρεπε να ρισκάρουμε για τη νίκη. Η ομάδα μας είναι μία ομάδα που ποτέ δεν παίζει για την ισοπαλία, πόσω μάλλον στο γήπεδό μας. Έπρεπε να ρισκάρουμε και να βάλουμε επιθετικούς για να κυνηγήσουμε τη νίκη».

Για το γεγονός πως ήταν εβδομάδα γενεθλίων για τον σύλλογο: «Όμορφο να τελειώνει έτσι η εβδομάδα. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να γυρίσεις το ματς, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχαμε παίξει με τον Ηρακλή, μετά τα όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ.

Καταφέραμε να το κάνουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει τον σεβασμό και καταφέραμε να δείξουμε πως είμαστε άξιοι για την θέση που βρισκόμαστε. Κι ήταν όμορφο που έπεσε σε αυτήν την εβδομάδα, με τα γενέθλια».

Για το που οφείλεται η νίκη του Ολυμπιακού: «Στο ότι ήμασταν καλύτεροι. Δεν ξεκινήσαμε καλά, κάναμε λάθος στην άμυνα και δεχθήκαμε γκολ. Καταφέραμε όμως να γυρίσουμε το ματς, μας βοήθησε η πίστη που είχαμε, κρατήσαμε την ηρεμία μας και δείξαμε πως μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς, ήταν σημαντικό που δείξαμε την ποιότητά μας».

Για το κύπελλο: «Ακόμα ελπίζω να μην μας στερηθεί η ευκαιρία να διεκδικεί το κύπελλο».

Για το εάν είναι προπονητής των ντέρμπι: «Δεν θα το έλεγα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δουλεύει πάντα, είτε πρόκειται για σημαντικά ματς, είτε για τα άλλα, για να κερδίζει, είτε είναι πρωτάθλημα, είτε κύπελλο.

Πρέπει να αποδεικνύεις στο γήπεδο την δουλειά. Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου προπονητή των ντέρμπι, αλλά πρέπει πάντα να δουλεύεις και να αποδεικνύεις την δουλειά σου. Γνωρίζω φυσικά πως πρόκειται για παιχνίδια πιο δύσκολα (σ.σ. τα ντέρμπι) αλλά δεν θα έλεγα πως ασχολούμαι περισσότερο με αυτά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση