HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιαπραγμάτευση με τα μάτια στραμμένα στον πακτωλό του Ντράγκι

Διαπραγμάτευση με τα μάτια στραμμένα στον πακτωλό του Ντράγκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο Ντράγκι ρίχνει… βροχή και εμείς κρατάμε… ομπρέλα», σημειώνει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να επιταχύνει στις διαπραγματεύσεις και να μη χάσει το θετικό momentum.

«Οι άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια γιατί πήραν τις αποφάσεις τους υπεύθυνα σε τρία χρόνια», τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι η αύξηση των μηνιαίων αγορών στα 80 δισ ευρώ από την ΕΚΤ δημιουργεί νέα δεδομένα και η Ελλάδα δεν πρέπει να απουσιάζει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα προκαλέσει ντόμινο θετικών εξελίξεων, καθώς η πρώτη κίνηση από την ΕΚΤ θα είναι η άρση των περιορισμών στις αγορές κρατικών ομολόγων (waiver), δίνοντας βαθιές ανάσες και στον τραπεζικό τομέα. Το επόμενο βήμα θα είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο σήμερα αξιοποιεί ακόμα και η… Γερμανία, την ώρα που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση η Ελλάδα.

Για το θέμα της ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων είχαν συνάντηση νωρίς το απόγευμα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και το Κουαρτέτο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από funds για την αγορά προβληματικών δανείων, ειδικά από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα να «πακετάρονται» με εξυπηρετούμενα δάνεια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση