HomeΚΡΗΤΗΣυλλογικές συμβάσεις σε Παγρήτια Τράπεζα και Μινωικές Γραμμές

Συλλογικές συμβάσεις σε Παγρήτια Τράπεζα και Μινωικές Γραμμές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφησαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίες σε δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Κρήτης.

Πρόκειται για την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα αλλά και τις Μινωικές Γραμμές.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει την υπογραφή των συμβάσεων ενώ καλεί και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτή την πρακτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δυο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νησιού μας, αυτές της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και των Μινωικών Γραμμών. Τα οικεία σωματεία με τη συγκεκριμένη συμφωνία κατάφεραν να κατοχυρώσουν τα θεσμικά και οικονομικά κεκτημένα των εργαζομένων δίνοντας το μήνυμα ενδυνάμωσης των συλλογικών  διεκδικήσεων, ενώ οι Διοικήσεις των συγκεκριμένων Επιχειρήσεων με την παραπάνω συμφωνία ανέλαβαν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί όλες τις επιχειρήσεις του Νομού αλλά και της Κρήτης και ιδιαίτερα αυτές στο χώρο του Τουρισμού,  να ακολουθήσουν την πρακτική των παραπάνω επιχειρήσεων και να έρθουν σε συμφωνία με τα Σωματεία των εργαζομένων για υπογραφή Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αλλά και οι επιχειρήσεις κλίμα εργασιακής ειρήνης για να  μπορούν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη τους.

Σε διαφορετική περίπτωση το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είναι αποφασισμένο να αγωνιστεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, σε ένα αγώνα που αν χρειαστεί θα γίνει εν μέσω τουριστικής περιόδου, σε τουριστικές περιοχές και επιχειρήσεις.

Μέρισμα από τον τουρισμό δεν δικαιούται μόνο οι Ξενοδόχοι, οι Πράκτορες και Μεγαλοϊδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, μέρισμα δικαιούνται και οι εργαζόμενοι. Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες εργασιακού ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση